Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 gewoontes die je leven leuker maken

doorKristina Rybouchkinaop 11/08/2020

Meerdere keren per dag door Facebook scrollen, nagelbijten, klagen over het verkeer, ... We hebben allemaal genoeg gewoontes waar ons humeur niet bepaald beter van wordt. Hoog tijd om er enkele te kweken die ons wél gelukkiger maken!

1. Start je dag met frisse lucht
We zouden je kunnen adviseren om elke dag een halfuur vroeger op te staan en een ontspannende wandeling te maken voor je naar het werk vertrekt, maar dat is natuurlijk niet echt realistisch. Trek in plaats daarvan simpelweg je gordijnen opzij zodra je uit je bed komt en zet het raam even open. Natuurlijk daglicht en frisse lucht zorgen ervoor dat je meteen wakker wordt en je beter in je vel voelt.

2. Begin met het zwaarste werk
Moet je een opdracht klaren waar je erg tegenop ziet? Maak er de regel van dat je daar altijd mee begint. 's Morgens heb je nog het meeste energie en kan je je het beste concentreren, dus de kans dat je de taak vlot tot een goed einde brengt is dan het grootst. Bovendien zal er een last van je schouders vallen eens je klaar bent. Niets is zo vervelend als een lastige klus die de hele dag door je achterhoofd blijft spoken...

3. Wees sociaal op social media
Kan je de verleiding niet weerstaan om elke dag op Facebook te kijken? Prima, maar zorg ervoor dat je er plezier aan beleeft. Scrollen door nutteloze nieuwtjes en foto's van verre kennissen die onvergetelijke tijden lijken te beleven terwijl jij gewoon op het werk zit, is erg frustrerend. Verplicht jezelf liever om elke keer wanneer je inlogt tegen iemand te beginnen babbelen. Liefst tegen een kennis die je al een tijdje niet hebt gehoord. Zo kan je uitgedoofde vriendschappen nieuw leven inblazen en zal je een goed gevoel overhouden aan je surfsessie.

4. Reageer niet te snel
Heb je een vervelende e-mail ontvangen van een collega of een boos berichtje van je partner? Dan is de kans groot dat je in een reflex erg chagrijnig reageert, waardoor de gemoederen verhit kunnen raken. Stuur daarom nooit meteen terug op negatieve berichten. Anders dan bij een telefoontje of een face-to-facegesprek, kan je de zaak perfect laten rusten. Als je er een paar uur later op terugkomt ben je ongetwijfeld kalmer en zal je genuanceerder antwoorden.

5. Maak je hoofd op tijd leeg
Zit je 's avonds nog met een hoop to do's in je hoofd, waardoor je niet kan relaxen? Schrijf ze op en laat ze dan voor wat ze zijn. Als je dat dagelijks doet hoef je nooit schrik te hebben dat je iets vergeet en je zal je er veel gemakkelijker in slagen om je te ontspannen en te genieten van je vrije tijd. Weet dat je er morgen vol nieuwe energie tegenaan kan vliegen. Niet nu.