5 gewoontes van vrouwen die zelfverzekerd zijn op het werk

doorNele Annemansop 28/09/2020

Je weet vast wel over welke vrouwen ik het heb, degenen die met tonnen zelfvertrouwen elke meeting binnen stappen, maar tegelijkertijd ook met kritiek kunnen omgaan. Hoe ze dat doen, kom je hier te weten.

1. Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg
De angst om te mislukken houdt veel mensen tegen om een uitdaging aan te gaan, maar niet zelfverzekerde vrouwen. Zij zoeken dingen om zichzelf uit te dagen en zien om het even welke mislukking als een kans om hun doel te bereiken. Ze stellen zich open voor nieuwe ideeën en trial-and-error is hun manier van aanpakken. Dus of het nu gaat over hun carrière of een nieuwe hobby, vrouwen met zelfvertrouwen zijn niet bang om uit hun comfortzone te stappen.

2. Ze vergelijken zich niet met anderen
Met de huidige sociale media duurt het welgeteld één swipe om te ontdekken waar iemand uithangt en luttele klikken om aan al je vrienden te tonen wat jij aan het doen bent. En hoewel het makkelijk is om jezelf te vergelijken met anderen, proberen zelfverzekerde vrouwen dat te vermijden en anderen net te steunen. Ze laten zich inspireren in plaats van bedreigen door de successen van anderen.

3. Ze nemen het heft in eigen handen
Zelfverzekerde vrouwen wachten niet af, maar ondernemen zelf actie om hun doel te bereiken. Ze beseffen dat ze nu leven en dat het aan hen is om hun eigen geluk te bepalen.

4. Ze zijn een kei in communiceren
Zelfverzekerde vrouwen zijn de wandelende definitie van goede communicatie. Ze kunnen gesprekken voeren over een breed scala aan onderwerpen en zijn altijd nieuwsgierig om bij te leren. Maar ze zijn niet alleen goed in gesprekken voeren, door hun positieve lichaamstaal zijn ze ook erg benaderbaar. En of ze nu een presentatie geven of hun gevoelens uitleggen tijdens een bepaald conflict, ze slagen er altijd in om dat op een duidelijke manier te communiceren waardoor mensen ook echt willen luisteren naar hen.

5. Ze zijn niet bang om alleen te staan
Zelfverzekerde vrouwen komen voor zichzelf op en zijn niet bang om te tonen wat ze denken en wie ze zijn. Ze accepteren niet lukraak alles wat van hen verwacht wordt en vechten voor zichzelf. Bovendien schuiven ze hun waarden en normen niet aan de kant om te voldoen aan de standaarden van anderen en zijn ze niet bang om alleen te staan.