5 slimme manieren om fruitvliegjes te doden

doorValérie Wautersop 30/08/2019

Hoe hard je ook probeert ze buiten te houden: elke zomer komen deze ongenode gasten je keuken weer binnen. Wij geven je vandaag 5 gouden tips om die lastige fruitvliegjes weer buitengewerkt te krijgen. 

1. Appelazijn

Fruitvliegen kunnen de geur van appelazijn niet weerstaan. Neem een fles waarin nog een centimeter of twee van het goedje zit en draai de dop eraf. Doe vervolgens een stukje vershoudfolie over de opening van de fles, en prik daar een gaatje in. De vliegjes zullen nog wel in de fles raken, maar komen er niet meer uit. 

2. Azijn en afwasmiddel

Zet een kommetje met azijn en enkele druppels afwasmiddel op je aanrecht. De vliegjes komen gegarandeerd af op de scherpe geur van de azijn, maar blijven vasthangen in het plakkerige afwasmiddel. 

3. Een papieren trechter en een rijp stuk fruit

Doe een scheutje azijn en een stuk (over)rijp fruit in een bokaal. Rol vervolgens een vel papier in de vorm van een rechter, en zet it in de bokaal, met het smalle gedeelte naar beneden. De fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van de azijn en het fruit, kruipen langs de brede opening van de trechter in de bokaal, maar raken er niet meer uit. 

4. Rode wijn

Fruitvliegjes vinden de geur van rode wijn heerlijk (en dat kunnen we hen niet kwalijk nemen!). Zet dus een open fles met een bodempje van het goedje in je keuken. Door de smalle opening van de wijnfles zullen de fruitvliegjes moeilijk kunnen ontsnappen. 

5. Melk, suiker en peper

Breng in een pannetje 250 ml melk met 100 gram suiker en 50 gram peper aan de kook en laat 10 minuutjes sudderen. Giet vervolgens het mengsel in een ondiepe kom. Fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van het mengsel en zullen al snel in de vloeistof verdrinken.