Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 tips voor een beter humeur

doorSarah Van De Vijverop 17/04/2017

Met het verkeerde been uit bed gestapt deze morgen? Volg de volgende tips om je humeur een boost te geven.

1. Goede nachtrust
Elke dag met grote wallen onder je ogen naar je werk vertrekken is geen goed idee. Je gedrevenheid en creativiteit worden immers zwaar onder druk gezet door het slaaptekort. Zorg ervoor dat je op tijd naar bed gat, maar laat je niet vastpinnen op een bepaald aantal uren slaap. Hoeveel nachtrust je lichaam nodig heeft voel je nog altijd best zelf aan.

2. Sport
Sporten is goed voor je conditie en gezondheid, maar ook voor je gemoedstoestand. Als je sport, komen er endorfines vrij die ervoor zorgen dat je je gelukkiger voelt. Ga indien mogelijk ’s ochtnds sporten, dan begin je de dag meteen goed.

3. Lees je e-mails later
Neem je werk zo weinig mogelijk mee naar huis. Lees je e-mails op je werk, maar niet aan de ontbijttafel of in je bed. Je dag met stress beginnen is geen goed idee.

4. Zet een muziekje op
Muziek roept emoties en herinneringen op. Draai de volumeknop dus open en zet vrolijke uptempo muziek op. Wedden dat je je in geen tijd gelukkig voelt?

5. Laat berichtjes achter
Kleef briefjes in je badkamer, op je kleerkast, op het toilet, op je koelkast, op de ontbijttafel en op de voordeur. Schrijf een persoonlijk, aanmoedigend tekstje voor jezelf. Zo geef je jezelf een peptalk en kan je de dag goed beginnen. Je kan het ook doen voor je partner, hij of zij zal blij verrast zijn met die ene lieve post-it.