5 tips voor meer zelfvertrouwen

doorLynn Guillaumeop 20/04/2017, laatst bijgewerkt op 12/04/2017

'Het zit vanbinnen' schreeuwt Koen Wauters in een van zijn bekendste hits. Een waarheid als een koe... MAAR, door nét dat tikkeltje meer aandacht aan je buitenkant te besteden, geef je ook je 'binnenkant' een extra boost. Kan jouw zelfvertrouwen een duwtje in de rug gebruiken? Deze tips helpen:

1. Dé snelste manier om je zelfvertrouwen te boosten? Rode lipstick. Werkelijk iederéén staat met rode lipstick, zelfs als je een bleke huid hebt of een jaartje ouder wordt. Het is gewoon kwestie van de perfecte tint en textuur te vinden.

2. Geloof de complimenten die je krijgt. Als je alle complimenten gaat afzwakken, laat je andere mensen niet toe om je zelfvertrouwen op te bouwen.

3. Stop NU met jezelf met anderen te vergelijken en wees trouw aan jezelf. Het is niet omdat die ene zelfzekere collega altijd een cat eye tekent, dat dat ook voor jou werkt. De producten die de beste versie van jezelf tevoorschijn toveren, zijn niet de nieuwste, populairste of duurste, maar wél de producten die perfect bij jóú passen.

4. Verander van parfum. Je neus wordt jouw lievelingsgeur al snel gewoon, waardoor je hem zelf niet meer ruikt. Kies eens voor een parfum met mandarijn of koffie: van die geuren word je automatisch blij. En een blije jij straalt zelfvertrouwen uit!

5. Fixeer je niet op je gebreken, maar speel je troeven uit. Of het nu een dagcrème is die je innerlijke glow naar buiten brengt of een mascara die je lange wimpers in de verf zet: de juiste skincare en make-up maken je nóg mooier.

En tot slot: durf jezelf te zijn! Door in jezelf te geloven, trek je mensen aan die bij je passen, ontwikkel je veel beter je eigen waarden en normen en zit je gewoon veel lekkerder in je vel.

In haar nieuwe campagne daagt ICI PARIS XL haar klanten uit om de beste versie van zichzelf te zijn. Van de krachtige quotes zoals 'Ik ben ook puur natuur onweerstaarstaanbaar', 'Hij zal alleen oog hebben voor mij' en 'Eau de zelfvertrouwen' die je zelfvertrouwen een heerlijke boost geven zijn wij helemaal fan!