Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 tips voor wie een perfect georganiseerde kleerkast wil

doorValérie Wautersop 05/09/2016

Ben jij één van die vrouwen die een perfect georganiseerde kleerkast wil, maar dat maar niet lijkt te kunnen verwezenlijken. Dan zijn deze tips voor jou.

1. Geef 1 kledingstuk weg, wanneer je er een nieuw koopt
De beste manier om te vermijden dat je kleerkast binnen de korste keren uit zijn voegen barst is om telkens je een nieuw kledingstuk in huis haalt, er een oud weg te doen.

2. Hou meer dan eens per jaar lenteschoonmaak in je kast
Elk seizoen, of beter nog: elke maand, in je kast duiken en er de kledingstukken die je niet meer draagt uithalen is de perfecte manier om het overzicht te bewaren. Gooi alles weg wat je al een jaar niet gedragen hebt, waarvoor je 'nog een kilootje of twee moet afvallen' of waar een gaatje in is.

3. Organiseer op een manier die logisch is voor jou
Hoe mooi zo'n kleerkast die op kleur ingedeeld is er ook mag uitzien, handig is het misschien niet. Zoek een systeem dat voor jou werkt, en deel je kast zo in.

4. Maak efficiënt gebruik van alle plek die je hebt
Hang je handtassen aan een haakje, zet je valiezen in een hoekje dat moeilijk bereikbaar is voor andere kleren en investeer in het kopen van kapstokken die allemaal hetzelfde zijn.

5. Leg of hang alles altijd terug op z'n plek
Wanneer je weer zo'n dag hebt waarop je maar niks lijkt te vinden om te dragen is het verschrikkelijk verleidelijk om kledingstuk na kledingstuk te passen, en alles op je bed te gooien. Geen probleem, zolang je eens je een goeie outfit gevonden hebt alles maar weer terug netjes in de kast opbergt.