5 x kamerplanten die wonderen doen voor je gezondheid

doorNele Annemansop 09/09/2017

Je hoeft heus geen botanicus te zijn om te weten dat enkele groene planten je huis meteen opfleuren. Maar deze vijf wonderplanten doen daar nog een schepje bovenop, zij zijn immers niet alleen mooi om in huis te hebben, maar ook goed voor je gezondheid.

Lavendel
Al sinds duizenden jaren wordt dit bloeiende kruid gebruikt als natuurlijk kalmeringsmiddel, als hulp bij depressie, om hoofdpijn te verlichten en slapeloosheid te voorkomen. Daarom wordt de rustgevende geur ook nog altijd vaak gebruikt bij aromatherapiebehandelingen.

Aloë vera
Vanuit een holistisch oogpunt wordt van de aloë vera gedacht dat hij positieve energie in huis brengt. Geen wonder dat de oude Egyptenaren hem als de plant van de onsterfelijkheid bombardeerden. Wetenschappelijk gezien zuivert hij de lucht en geeft hij 's nachts zuurstof af waardoor je beter slaapt. Byebye ochtendhumeur!

Klimop
Deze romantische, kruipende plant is een erg effectieve luchtreiniger. Zo slorpt hij kankerverwekkende stoffen op en maakt hij de omgeving binnen zuiver. Bonus: ook zonder groene vingers hou je hem in leven want klimop vereist niet veel water of licht om te bloeien waardoor hij erg makkelijk is om te verzorgen.

Basilicum
Naast de heerlijke geur, bevat ieders favoriete kruid ook een hoge hoeveelheid van de organische stof linalool, die vaak gebruikt wordt bij aromatherapie. Een team van Japanse wetenschappers onderzocht die stof en ontdekte dat de blootstelling aan linalool stressverlagend werkt. Kortom, neem een pauze en ruik even aan enkele basilicumblaadjes.

Lepelplant
Lepelplanten neutraliseren giftige stoffen zoals koolmonoxide en formaldehyde waardoor ze een soort van organische luchtreiniger zijn. Bovendien is deze plant door zijn prachtig witte bloemen, niet alleen functioneel maar ook een beauty om in huis te hebben.