Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

6 stijltips voor drukbezette moeders

doorValérie Wautersop 15/08/2016, laatst bijgewerkt op 08/08/2016

Eens het einde van de vakantie in zicht komt, begint ook je drukbezette leven als moeder weer. Je kind van de ene hobby naar de andere brengen, het huishouden doen en ook nog eens aan je eigen carrière bouwen... Vaak blijft er niet veel tijd of ruimte over om ook nog eens diep na te denken over wat je de komende dagen zult dragen. Daar helpen wij je vandaag graag mee verder.

1. Ga voor comfortabel (maar chique)

Maakt niet uit welke leeftijd je kind heeft: als moeder heb je ruimte nodig om te kunnen bewegen. Vervang die superstrakke skinny jeans door een luchtige culotte en verkies een zwierige blouse boven een strak exemplaar. Je zal er nog steeds stijlvol en chique uitzien, maar hebt tegelijkertijd wel nog voldoende ruimte om te bewegen (en je kind rond te dragen).

2. Wees niet bang om het simpel te houden

Er kruipt meer tijd dan je denkt in het bij elkaar zoeken van een passende outfit. Wees niet bang om het simpel te houden en voor outfits te gaan die slechts uit 1 stuk bestaan, zoals een jumpsuit of een jurk.

3. Kies voor kledij in neutrale kleuren

Als je je garderobe tot enkele basiskleuren beperkt, zoals wit, grijs, zwart, beige en donkerblauw, passen al je kledingstukken bij elkaar, en bespaar je dus heel wat tijd bij het uitzoeken van een outfit. Bovendien kan je je outfit opleuken met accessoires, die veel beter uitkomen tegen een neutrale kleur dan tegen een drukke print.

4. Ga voor accessoires

Denk niet dat accessoires alleen bij een feestelijke outfit passen. Ook in het dagelijkse leven kan het juiste accessoire de final touch geven aan elke simpele outfit. Investeer in enkele tijdloze stuks, waar je heel lang plezier aan kunt beleven.

5. Trendy in sportkledij

Sportieve broeken, sneakers en leggings: ze zijn stuk voor stuk in de mode. Bovendien zitten ze ook nog eens heerlijk comfortabel wanneer je de hele dag onderweg bent met je kroost. Let er wel op dat je de grens tussen sportief en slonzig niet overschrijdt en onthoud: een legging is geen broek.

6. Blijf ver weg van klediij die naar de droogkuis moet

Stoffen die je zonder problemen in je eigne wasmachine kunt gooien zijn vanaf nu je beste vriend. Blijf ver uit de buurt van kledij die naar de droogkuis moet. Want laat ons eerlijk zijn: daar raak je uiteindelijk toch nooit.