Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

6 tips om het vuur in jullie relatie weer aan te wakkeren

doorValérie Wautersop 15/04/2017

Na jarenlang zijn vuile sokken en onderbroeken in de was te gooien is het logisch dat het vuur in jullie relatie een beetje uitgedoofd lijkt. Maak je dus geen zorgen, en gebruik deze tips om de liefdesvlam weer aan te wakkeren.

Voer een nieuwe routine in
Praten jullie ’s avonds normaal gezien een half uurtje over rekeningen, het huishouden of het schema van de kinderen? Gebruik die tijd dan eens per week om samen te gaan wandelen of fietsen door de buurt. Houden jullie allebei van lezen? Dan is het misschien een idee om samen een boekenclubje te starten, bestaande uit alleen jullie twee. Lees elke avond een hoofdstuk, en bespreek het nadien met elkaar.

Verras elkaar
Na tien jaar of meer samen is het makkelijk om voorspelbaar te worden. Bloemen met Valentijn, zijn een muziekalbum voor zijn verjaardag, … Schuif die voorspelbaarheid aan de kant door voor kleine verrassingen te zorgen. Dat hoeft helemaal niet zo spectaculair te zijn als je denkt: maak zomaar eens zijn favoriete eten of verstop een grappig briefje in de broekzak van je partner voor die naar het werk vertrekt.

Ga eens alleen op vakantie
Plan een citytrip met je beste vriendin naar Londen, Parijs, … De herinneringen die je daar maakt zijn ideaal om honderduit over te vertellen eens je weer thuis komt. Probeer zo weinig mogelijk naar huis te bellen of Facetimen tijdens je trip, dat geeft jullie meteen ook de kans om elkaar te missen.

Eet samen aan tafel
Met jullie beider drukke schema’s kan het al snel gebeuren dat samen eten er niet vaak van komt. Probeer jullie dag toch zo in te plannen dat jullie minstens 1 maaltijd samen kunnen gaan eten. Het geeft jullie de kans om bij te praten en samen te ontspannen.

Maak tijd om echt naar elkaar te luisteren
Met jonge kinderen in huis is het makkelijk om niet echt meer naar elkaar te luisteren. Dat je dat verhaal over die vervelende collega al ongeveer vijf miljoen keer gehoord hebt helpt trouwens ook niet echt. Doe toch moeite om echt naar elkaar te luisteren, je zal zien dat jullie band er wel bij vaart.

Slaap naakt
Het vuur weer aanwakkeren gebeurt natuurlijk automatisch als jullie seks hebben. Wanneer jullie het druk hebben en ’s nachts doodmoe in bed kruipen is het echter makkelijk om een vrijpartij naar het achterplan te verschuiven. Laat jullie pyjama’s daarom aan de kant en kruip naakt in bed: je zal zien dat een vrijpartij er plots veel makkelijker van komt.