Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

7 manieren om je gelukkig te voelen deze herfst

doorValérie Wautersop 20/11/2019

Na een heerlijke zomervakantie vol uitstapjes kan de koude van de herfst ons vaak zwaar vallen. Dankzij deze 7 tips voel jij je ook in dit seizoen op en top gelukkig.

1. Ga wandelen en zoek een bergje bladeren om in te springen
Het is niet omdat je volwassen bent dat je je altijd zo moet gedragen. Af en toe het kind in jezelf bovenhalen kan wonderen doen voor je humeur.

2. Eet lekker veel seizoensgroenten
De herfst is het seizoen waarin heel wat groenten op hun best zijn. Doe je tegoed aan pompoen, bloemkool, zoete aardappel, spruitjes of kool. PS: we tellen muffins met pompoen ook mee.

3. Koop een nieuwe herfstoutfit
Het sweaterseizoen is eindelijk aangebroken. Trakteer jezelf op een nieuw exemplaar (en bestel er meteen ook een nieuwe sjaal, jas en muts bij).

4. Ga eens een weekendje weg
Een weekendje weg uit je vertrouwde omgeving doet wonderen voor je humeur. Ga uitwaaien aan zee, of wandelen door de prachtige bossen in de Ardennen. Of boek een B&B in een dorpje in de stille Kempen en blijf een dagje heerlijk binnen met een boek.

5. Binge-watch een serie
Wanneer het buiten pijpestelen regent is er weinig zo gezellig als binnen onder een dekentje een serie te binge-watchen.

6. Slaap een uurtje meer
De dagen worden korter, en dat is goed nieuws. Kruip eens een uurtje vroeger onder de wol om wat slaap in te halen. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

7. Sla aan het sporten met Youtube-workouts
De kans is groot dat een tripje naar de sportschool er tijdens een miezerbui plots een pak minder aantrekkelijk lijkt. Goed nieuws, want ook op Youtube kan je heel wat leuke workouts vinden die leuk en effectief zijn én waarvoor je het huis niet uit moet.