Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

7 manieren om je stijlsleur te doorbreken

doorNele Annemansop 27/07/2016

Er komt een dag – of hij is al geweest – dat je opmerkt dat je vier dagen per week dezelfde broek draagt of elke week die o zo leuke rok bovenhaalt. Willen of niet: je zit in een stijlsleur. Met dit zevenstappenplan maak jij komaf met je stijlsleur!

1. Verruil je jeans
Leg je jeans aan de kant en kies voor een broek in een andere stof. Voor wie houdt van een skinny jeans, ga dan voor een wijde broek of een culotte die tot net onder de knie of halverwege de kuit komt. Als je echt geen afscheid kan nemen van je favoriete jeans, koop dan eentje met brede broekspijpen of schaf je het boyfriendmodel aan. Door je nieuwe silhouet ontdek je andere verhoudingen en zal je ook op zoek moeten gaan naar verschillende bovenstukken die passen bij je nieuwe broek.

2. Denk in lagen
Probeer om nooit te stoppen bij alleen een shirt en een broek. Denk in meerdere lagen of verplicht jezelf om altijd een accessoire te dragen. Meerdere lagen en accessoires maken je outfit een stuk origineler én je hoeft niet heel je garderobe te veranderen!

3. Probeer een look in één kleur (én niet in het zwart of wit)
Geen nood, je moet je favoriete kleur niet opgeven, maar een pastelroze of muntgroen ensemble van kop tot teen kan je een heel nieuw perspectief – en veel complimentjes – opleveren. Probeer dit uit met een jurk en een blazer of stel je outfit samen met stukken die al in je kast hangen.

4. Gebruik je weekends om nieuwe outfits te testen
In het weekend is het verleidelijk om snel even in je joggingbroek of sweater te kruipen. Maar de waarheid moet gezegd worden: die outfit doet niets goeds aan je lichaam of creativiteit. Gebruik het weekend om extra veel na te denken over je outfits en test ze uit. We beloven je dat een jurk even luchtig en comfortabel zit als je favoriete jogging.

5. Ga voor een nieuwe handtas
De snelste manier om je stijlsleur te doorbreken? Trakteer jezelf op een nieuwe handtas. Je grote tas mag dan misschien wel in staat zijn om alles behalve de keukentafel mee te nemen, meestal is hij niet zo modieus. Geef je klungelige tas wat rust en kies voor een stevig exemplaar met een tophandvat.

6. Leer om van sneakers te houden
Vandaag is het meer dan ooit volledig aanvaardbaar om elke dag van de week platte schoenen te dragen. En dat geldt zeker voor de sneakervariant. Als je hakkenverslaving Carrie-Bradshaw-hoogten heeft bereikt, probeer je stiletto’s dan eens in te ruilen voor frisse witte sneakers. En niet alleen onder een broek, maar ook onder kleedjes en rokken staan sneakers prachtig!

7. Draag oversized oorbellen
Als alle bovenstaande tips niet lukken, is een paar grote oorbellen misschien jouw oplossing om eender welke outfit te pimpen. Bovendien zijn de oversized oorbellen aan een heuse comeback bezig en daarom zou iedereen, ongeacht leeftijd of stijl, zich een paar moeten aankopen.