Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

8 dingen die alle succesvolle vrouwen doen op zondag

doorNele Annemansop 13/05/2017

Ook succesvolle vrouwen weten dat het makkelijk is om ten prooi te vallen aan de zondagblues. Toch weten ze ook als geen ander dat de zevende dag van de week hét perfecte moment is om een aantal dingen te doen zodat de andere zes nog productiever verlopen. Wij sommen hun acht zondagse rituelen graag even voor je op.

1. Ze doen de was en de plas
Hoewel wij ook liever gewoon in onze zetel neervlijen op zondag, voel je je veel beter voorbereid op de chaos van de komende week als je op die dag alle huishoudelijke taken uitvoert. Meer motivatie nodig om die onaangename taken aan te pakken op je vrije dag? Onderzoek wijst uit dat een rommelige omgeving je concentratie verlaagt en je nog meer gestrest bezorgt. Twee dingen die je absoluut kan missen tijdens de drukke werkweek.

2. Ze maken een weekschema
Krijg jij het op zondag ook benauwd als je denkt aan wat je allemaal moet doen de komende week? Maak er dan een schema van. Daardoor zal je je minder gestrest voelen en het geeft je een gevoel van controle.

3. Ze houden het nuchter zondagavond
Hoewel het erg verleidelijk klinkt om de zondagblues te bestrijden met een fles wijn, heeft een kater op maandagochtend een negatief effect op de rest van je week. Waarschijnlijk raak je achterop met allerlei taken waardoor je je tot vrijdag afgemat voelt.

4. Ze bereiden hun maaltijden voor en leggen hun outfit klaar
Het kan misschien heel nerdy klinken, maar door je kleding voor een hele week klaar te leggen, win je ’s morgens aanzienlijk veel tijd. Hetzelfde geldt voor je ontbijt en lunches. Bovendien bespaar je er niet alleen tijd, maar ook geld mee.

5. Ze stellen zichzelf een doel
Spreek met jezelf een doel af dat je die week wil bereiken. Denk aan twee uur gaan sporten, een muziekinstrument bespelen of genieten van een wellnessarrangement. Door je doel echt ergens neer te pennen, zal je je er veel makkelijker aan kunnen houden.

6. Ze trekken de stekker eruit
En dat mag je heel letterlijk nemen. Laat dus voor een dagje (of enkele uurtjes) je laptop, smartphone en tv voor wat ze zijn. Die digitale detox maakt je niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezonder.

7. Ze rusten
Er bestaat geen erger gevoel dan maandagochtend compleet uitgeput wakker te worden. Probeer het zondagavond dus niet te laat te maken zodat je maandag met een fris, of op z’n minst een wakker hoofd aan de drukke werkweek kan beginnen.

8. Ze doen iets onproductiefs
Misschien denk je ondertussen dat deze lijst voor de vervelendste zondag ooit zal zorgen, maar veel van deze dingen nemen niet zoveel tijd in beslag. Dat betekent dat er ook tijd overblijft om echt te genieten. Een dinertje met vriendinnen, een uurtje baden, je favoriete serie bekijken: het maakt niet uit wat je doet, zolang jij er maar plezier aan beleeft. Niet alleen jij, maar ook je omgeving zal de vruchten plukken van je betere humeur.