Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

9 makkelijke hacks om je kleerkast te organiseren

doorValérie Wautersop 03/07/2016

We verliezen dagelijks heel wat tijd met het zoeken naar spullen die in onze kast rondslingeren. Met deze tips organiseer jij je kleerkast in geen tijd als een echte pro.

Koop gekleurde kapstokken
Gekleurde kapstokken kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn in het perfect organiseren van je kleerkast. Gebruikt witte kapstokken bijvoorbeeld steeds voor blouses, en blauwe voor jeans. Je zal verbaasd zijn hoe makkelijk het dan is om steeds in een wip het kledingstuk te vinden dat je zoekt.

Voorzie een extra haakje
Voorzie een extra haakje aan de voorkant van je kleerkast. Hier kan je makkelijk je outfit voor de volgende dag samenstellen, en hem ook netjes laten hangen zodat je 's ochtends niet weer op zoek moet gaan.

Koop speciale dozen voor je schoenen
Koop dozen voor je schoenen die allemaal gelijk zijn van grootte. Neem een foto van elk paar, en plak die op de voorkant van de doos. Het juiste paar stappers vinden was nog nooit zo makkelijk.

Gebruik brievenbakjes
De organisers die je gebruikt om brieven te organiseren kan je perfect ook gebruiken om kleinere handtassen en clutches rechtop op te bergen. Dat ziet er niet alleen veel netter uit, het zorgt er ook nog eens voor dat je tassen hun vorm beter behouden.

Gebruik een ijsblokjesvorm
Een ijsblolkjesvorm kan je perfect in één van de lades van je kast leggen, en gebuiken om kleine juwelen als oorbellen en ringen netjes en overzichtelijk op te bergen.

Haal een hangende schoenenorganiser in huis
Deze kan je niet alleen gebruiken om schoenen in op te bergen, hij werkt ook nog eens perfect om sokken of ondergoed overzichtelijk in te bewaren.

Tover een prikbord om tot juwelenorganiser
Hang een prikbord aan de muur, en gebruik het om kettingen aan te hangen. Zo kan je deze bewaren zonder dat ze met elkaar in de knoop raken.

Organiseer je beddengoed
Dekbedovertrekken en lakens bewaar je het best door ze in een bijpassende kussensloop te steken. Zo schuift de boel niet uit elkaar, en heb je wanneer het tijd is om de lakens van je bed te vervangen in een wip al het nodige beddengoed bij de hand.

Gebruik je koffers
Reiskoffers nemen vaak erg veel plek in. Gebruik ze wanneer je niet aan het reizen bent om kleding die op dat moment niet in het seizoen is in op te bergen.