Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

9 tips voor een zorgeloos lente- of communiefeest!

doorLynn Guillaumeop 21/04/2017

Vier jij binnenkort het lente- of communiefeest van zoon- of dochterlief? Dan is het stilaan tijd om aan de voorbereidingen te beginnen. Met deze tips wordt de grote dag een echt feestje!

* Laat je kind mee voorbereiden

Voor een kind is het heerlijk om mee na te denken en te fantaseren over hoe de grote dag eruit moet zien. Kies samen een kleurenthema dat je doortrekt in de volledige feestdecoratie. Met kleurrijke bekers, pompons, ballonnen, honeycombs... kom je snel en makkelijk tot een leuk resultaat.

* Entertainment op kindermaat

Voorzie voor de kleinste gasten voldoende entertainment. Dat hoeft heus niet duur of extravagant te zijn. Een springkasteel is een klassieker, maar het kan ook origineler. Met een heuse spelkoffer bijvoorbeeld! Bij Pimpamparty vind je tal van themakoffers gevuld met origineel speelmateriaal. Ook hun verkleedkoffers zijn een schot in de roos.

* Oog voor detail

Met originele extra's vergroot je de WAUW-factor van je feest. Voorzie een plekje waar je gasten op de foto kunnen (leg leuke attributen in de buurt). Maak of koop een muziekpakket - pret verzekerd - en zorg voor een streepje muziek. Je kind is het feestvarken van dienst, vergeet dus zijn of haar favoriete liedjes niet op te nemen in je playlist!

* Voorzie een knutseltafel

Kinderen knutselen graag. Met een heus knutselatelier boordevol creatief materiaal oogst je vast veel enthousiasme! Denk aan wasco's, stiften, potloden maar ook foamclay, plasticine... mogen niet onbreken. Liever makkelijk? Ga dan voor een kant-en-klaar knutselpakket!

* Cadeautjestafel

Voorzie een aparte tafel - gedecoreerd volgens het gekozen kleurenthema - voor de geschenken van het feestvarken. Laat je kind af en toe een cadeautje openen of bouw er een spelletje rond.

* Extra outfit

Voorzie een extra outfit die vuil mag worden. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je kind iets te wild aan feesten gaat.

* Animatie aan tafel

Kinderen houden meestal niet van urenlang tafelen... Met leuke activiteiten zoals krasplaten, placemats met kleurplaten en raadsels, breinbrekers hou je ze zoet tijdens het feestmaal.

* Helpende handen

Zijn er tieners in de familie- of vriendenkring die graag een handje toesteken? Schakel hen dan in om een spel voor de kleinsten te begeleiden of lege glazen bij te vullen.

* Nooit te veel ballonnen!

Een ballonslinger is een echte hit in partyland. Je kan hem zo lang en groot maken als je wil, hij is budgetvriendelijke en maakt indruk. Zo maak je hem:

1. Nodig: een hoop ballonnen, een naald en een stevige (ijzer)draad, lijmdots, wat groen en eventueel ook een opblaaspomp.

2. Pomp de ballonnen in verschillende groottes op.

3. Rijg ze per vier met een naald aan elkaar door de tuit van de ballon. Knoop vast zodat ze in een groepje van vier samenblijven.

4. Maak de groepjes van vier nu aan elkaar vast. Hiervoor kan je ijzerdraad gebruiken.

5. Vul de lege gaten op met groen. Gebruik eventueel lijmdots om het groen op de ballon te plakken of de ballonnen aan elkaar.

6. Hang de guirlande op of plaats hem op tafel als 'centerpiece'. Maak hem dan vast aan de tafel of het tafellaken.

Meer tips voor feestdecoratie vind je in 'feest!', Ine Brands (Horizon, € 24,99)