Aan het solliciteren? Dan is dit het beste tijdstip om je cv door te sturen

doorNele Annemansop 20/11/2017

Net de vacature van je dromen gevonden? Lees dan eerst even dit als je je kansen op een sollicitatiegesprek wil verhogen.

Volgens een nieuw onderzoek van het Amerikaanse online carrièreplatform TalentWorks bestaan er namelijk goede en slechte tijdstippen om je sollicitatiebrief door te sturen. Zo ontdekten de onderzoekers op basis van 1.600 sollicitaties dat sollicitatiebrieven die na 19.30 uur verstuurd werden, het minst vaak resulteerden in een gesprek. Sterker nog, mensen die hun sollicitatiebrief na 16 uur verstuurden, kregen ook zelden een uitnodiging voor een gesprek. Wat dan wel een goed tijdstip is om te solliciteren? Tussen 6 en 10 uur ’s morgens.

En de verklaring daarvoor hoef je niet zo heel ver te zoeken. Want wat is het eerste wat jij doet zodra je aankomt op je werk? Inderdaad: je mails checken. Het komt er dus op neer om je mail met jouw cv en motivatiebrief als een van de eerste berichten in iemands mailbox te krijgen zodat ze hem ook het daadwerkelijk zien verschijnen.

Heb je net na de ochtend je droomjob gevonden en kan je niet wachten tot de volgende dag om jouw creatieve motivatiebrief door te sturen? Doe het dan tijdens de lunch. Uit het onderzoek bleek dat dat moment ook je kansen verhoogt op een uitnodiging voor een gesprek. Succes!