Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Altijd zin om te reizen? Het zit misschien in je genen

doorNele Annemansop 24/06/2017

Ben jij ook iemand die bij de eerste voet op Belgische bodem al allerhande plannen uitstippelt voor je volgende trip naar een onbekende plek? Volgens onderzoek zit die onverzadigbare reislust misschien wel in je genen.

Misschien vraag je je wel af waarom jij altijd die drang voelt om verre, nieuwe plekken te ontdekken terwijl anderen volkomen tevreden zijn met een vakantie thuis. Wel, uit onderzoek blijkt dat je reislust misschien wel in je genen zit, meer bepaald in het DRD4-7R-gen. Volgens een reeks studies zouden de dragers van dat gen namelijk veel nieuwsgieriger zijn en zich rustelozer voelen, waardoor ze ook voortdurend de drang voelen om te reizen.

Maar hoeveel mensen ervaren nu die wanderlust? Volgens Dawn Maslar, een bioloog aan de universiteit van Kaplan die zich toelegt op de reispsychologie, zou ongeveer twintig procent van de bevolking het gen dragen.

De volgende keer dat je het dus voelt jeuken om in een vliegtuig te springen om ergens ver weg de zonsondergang te bekijken, reis er dan naartoe en bedank je ouders. Of neem ze mee, want waarschijnlijk zien zij zo'n uitje ook wel zitten.

Zin in een citytrip? Deze verrassend prachtige plekjes bezocht je nog niet.