Bah! Zoveel bacteriën zitten er op je flesje water

doorValérie Wautersop 17/02/2017

Wij zijn fan van herbruikbare waterflessen. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu dan hun wegwerpbare tegenhangers, maar zien er in de meeste gevallen ook nog eens heel leuk uit. Maar wedden dat je na het lezen van dit artikel toch met andere ogen naar dat flesje water kijkt?!

Wie eerlijk is moet toegeven dat hij of zij zich wel eens schuldig maakt aan het niet uitwassen van dat flesje water. Toch doe je dat in de toekomst beter wel. Uit onderzoek blijkt immers dat een flesje water dat niet dagelijks wordt uitgewassen evenveel bacteriën bevat als bijvoorbeeld een tandenborstel, deurknop … en ja, zelfs als een toiletbril.

Voor het onderzoek namen de researchers stalen van drie verschillende types waterflessen die al een week lang niet grondig gereinigd werden. Uit labo-onderzoek bleek dat er zich op de flesjes ongeveer 300.000 bacteriën per vierkante centimeter bevonden. Ter vergelijking: op gebruikt kinderspeelgoed zitten ongeveer 3.000 bacteriën per vierkante centimeter.

Gelukkig is er geen reden om te panikeren, want van de meeste van die bacteriën word je niet meteen ziek. Toch is het aan te raden om vanaf nu wél hygiënisch om te springen met dat flesje water. Hoe? Dat lees je hier:

* Kies bij voorkeur voor een herbruikbare waterfles uit roestvrij staal.
* Heb je een waterfles uit hard plastic, dan kan je deze perfect in de afwasmachine doen.
* Wie zijn fles liefst met de hand wast doet dat onder heet water, met een druppeltje afwasmiddel. Gebruik een flessenborstel om in alle hoekjes en kantjes te reinigen.

Mizu waterfles uit roestvrij staal, € 24,95.

Hydroflask waterfles uit roestvrij staal, € 39,95.