Ben jij wel eens hangry? De wetenschap verklaart waarom
Hangry, een samentrekking van ‘angry’ and ‘hungry’, ofwel: het slechtgezind worden wanneer je honger hebt. Iedereen zal het fenomeen wel herkennen, en neen, dames, het ligt niet aan jullie! Wetenschappers onderzoeken namelijk de reden waarom zo veel mensen hangry worden, en wij delen die reden graag met jou.

Dr. Amanda Salis, professor aan the University of Sydney, verklaart dat het hangry gevoel voortkomt van onze voorouders. Zij moesten vroeger vechten om voedsel te krijgen, indien ze wilden overleven. Het agressieve gevoel dat je ervaart wanneer je honger hebt, is dus eigenlijk een overlevingsmechanisme.
Ook Dr. Brad Bushman, professor aan de Ohio State University, bevestigt dat. Wanneer onze hersenen een tekort aan glucose (een voedingsmiddel) in ons lichaam opmerken, sturen ze een signaal van honger uit. Ons lichaam raakt hierdoor in paniek, en onze hersenen krijgen het lastig om emoties, zoals woede, onder controle te houden. Dat is dus waarom het gevoel van honger vaak gepaard gaat met het gevoel van kwaadheid, en we dus slechtgezind worden.
Wanneer je hangry bent, is het belangrijk dat je oplet met wat je eet. Je moet je bloedsuikerspiegel langzaam weer doen stijgen, en tegelijkertijd wil je natuurlijk iets eten dat je hongergevoel en zin om te eten wegneemt. Veel mensen grijpen uit gemakzucht naar een snack, terwijl dat je hongergevoel eigenlijk maar voor even vermindert. Je eet beter noten of een avocado, die twee voedingsmiddelen stillen je honger veel langer. Ook groenten geven je voor lange tijd een verzadigd gevoel. Je zult merken dat wanneer je een salade eet, je hangry gevoel zo weer verdwijnt!