Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Beter slapen? Richt je slaapkamer in volgens de regels van de Feng Shui

doorValérie Wautersop 31/08/2020

Volgens de oude Chinese filosofie van de feng shui vormen onze huizen een directe weerspiegeling van onze emotionele staat, en hebben ze daarop ook een behoorlijke invloed. Geen wonder dus dat je rustig wordt van een opgeruimd huis. Deze tips zorgen ervoor dat je slaapkamer de rust uitstraalt die nodig is om het beste uit je nachtrust te halen. 

1. Zet iets dat je inspireert tegenover je bed

De ruimte vlak recht achter het voeteinde van je bed staat in de feng shui bekend als een zogenaamde ‘power area’, omdat dat het eerste is wat je ziet wanneer je opstaat. Daarom is het ook aan te raden om in die ruimte iets te zetten dat je inspireert. Dat kan een inspirerende quote zijn, een mooi meubelstuk of een kunstwerk, zolang je er maar gelukkig van wordt. 

2. Zorg ervoor dat er een nachtkastje staat langs elke kant van het bed

Een nachtkastje en loopruimte langs beide kanten van het bed is enorm belangrijk volgens de feng shui. Dit straalt immers uit dat de ruimte duidelijk bedoeld is voor twee. Ben je single, dan helpt dit onbewust om een nieuwe partner aan te trekken. Heb je een relatie? Dan straalt dit onbewust de boodschap uit dat jullie evenwaardige partners zijn. 

3. Herbekijk het kleurschema van je kamer

Oude, afgebladerde verf heeft een directe weerspiegeling op hoe je je persoonlijke leven ziet. Wie single is geeft z’n slaapkamermuren best een frisse tint die levensvreugde uitstraalt. Koppels in een relatie geven hun slaapkamer een update met een verf met een glossy finish. Op die manier tonen jullie dat jullie de relatie spannend willen houden. 

4. Verwijder de rommel onder je bed

Ja, we zijn ons er ook van bewust dat de ruimte onder je bed de ideale plek is om schoenen op te bergen. Volgens de Feng Shui kan die rommel opruimen echter wonderen doen voor je slaappatroon. De ruimte onder je bed wordt immers gezien als de rechtstreekse verbinding met je dromen. Daar rommel bewaren zorgt dus niet alleen voor slechte dromen, maar ook voor een slecht slaappatroon en slechte seks. 

5. Zet enkele planten in de slaapkamer

Planten zijn een absolute must voor een vrolijke kamer. Ze zorgen voor verse zuurstof, geven een frisse impuls aan de kamer en verjongen je geest.