Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Boekenbeurs 2016: dit zijn onze favorieten

doorBirte Govartsop 25/10/2016

Op 31 oktober gaat in de Antwerpse Expo de 80ste (!) editie van de Boekenbeurs van start. Wij zetten onze favoriete boeken van de beurs op een rij.

FICTIE

‘Hoe je verliefd wordt op een zwerver die in de bosjes woont’
Emmy Abrahamson (Q, € 19,99)

Het verhaal: als Julia op een zaterdag op een bankje in het park zit ontmoet ze Ben. Ze raken in gesprek en Julia voelt zich direct tot hem aangetrokken. Er is echter een nadeel. Ben leeft op straat en zou echt eens een douche moeten nemen. Kunnen hun twee werelden ooit samenkomen?

Aanrader want: dit is niet alleen een heerlijke feelgoodroman, het is ook een autobiografisch liefdesverhaal. Toen auteur Emmy Abrahamson haar man ontmoette, woonde hij immers écht in de bosjes. Tien jaar later zijn ze getrouwd, hebben ze twee kinderen én wonen ze – gelukkig - in een huis.

‘Achter gesloten deuren’
BA Paris (Ambo|Anthos, € 19,99)

Het verhaal: iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij charmant en elegant. En ze zijn altijd samen. Sommigen zouden dat ware liefde noemen, anderen vragen zich misschien af waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op bezoek komt, ook al werkt ze niet. En waarom er tralies voor hun slaapkamerraam hangen …

Aanrader want: ‘Achter gesloten deuren’ houd je van begin tot eind op het puntje van je stoel.

‘De Spion’
Paulo Coelho (De Arbeiderspers, € 12,99)

Het verhaal: de van oorsprong Friese Mata Hari was de meest begeerde vrouw van haar tijd: een beroemde exotische danseres die omging met grootheden, in de grote Europese en Amerikaanse steden in de theaters stond en het publiek schokte en vervoerde met haar erotisch geladen optredens. In ‘De spion’ gebruikt Paulo Coelho zijn verbeeldingskracht om haar leven te herscheppen.

Aanrader want: Paulo Coelho is een van de meest gevierde auteurs ter wereld, Mata Hari een van de meest mysterieuze vrouwen uit de geschiedenis. Deze combinatie moést dus wel literaire vonken geven!

NON-FICTIE

‘Op de groei 3: samen koken zorgt voor lekkerbekken’
Sofie Dumont (Manteau, € 22,50)

Wat? Sofie Dumont, chef, mama van Grace en Goed Gevoel-columniste, geeft het goede voorbeeld om je kroost gevarieerd te laten eten. ‘Op de groei 3’ verzamelt lekkere en voedzame gerechten die je samen met je kinderen in een mum van tijd op tafel tovert.

Aanrader want: met het eerste boek uit de reeks, ‘Op de groei 1: lekker eten begint in de buik’, won Dumont eerder dit jaar in China een Gourmand World Cookbook Award.

‘Nog steeds fantastic 50’
Lien Degol (Van Halewyck, € 22,50)

Wat? In ‘Fantastic 50’ gaat Lien dieper in op alle facetten in haar leven als vijftiger die ervoor zorgen dat ze goed in haar vel zit én energiek door het leven wandelt. Ook haar mannelijke vrienden komen deze keer aan bod.

Aanrader want: Lien deelt niet alleen stijltips voor hem en haar, ze onthult ook haar geheimen voor een rijkgevuld leven als vijftiger. Het boek is trouwens ook een aanrader voor vrouwen die nog géén vijftig zijn!

‘Het RAK boek’
Elise De Rijck (Lannoo, € 14,99)

Wat? RAK staat voor ‘random act of kindness’ oftewel een onbaatzuchtige daad. Het boek biedt maar liefst 333 (!) manieren om de wereld te verbeteren. Je doet iets voor een ander zonder er zelf voordeel uit te halen. Geef bijvoorbeeld een compliment of doe eens boodschappen voor die oudere vrouw uit je straat!

Aanrader want: wedden dat je jouw wereld en die van de mensen rondom jou dankzij dit boek een klein beetje mooier kan maken?!