Cocktail van de week: Eerste viool

doorValérie Wautersop 25/08/2016

Eindelijk zomer! En daar hoort, of je nu kiest voor een terrasje of voor je eigen tuin, een heerlijk drankje bij. Elke week schotelen wij jullie twee heerlijke recepten voor: eentje met en eentje zonder alcohol. De bar is officieel geopend!

Aviation

Voorzie 4 cl gin, 2 cl citroensap, 2cl Maraschinolikeur, 1 cl viooltjesstroop en 1 cl eiwit. Zet je glas klaar en laat het afkoelen met ijsblokjes. Shake alle ingrediënten stevig (zeker zo’n 10 à 15 seconden) en giet het mengsel doorheen een zeef in je gekoelde glas. Versier met viooltjes, of als je die niet vindt met gedroogde bloemen.

Fruitpunch

Meng een halve liter sinaasappelsap met een liter ananassap, 3/4 liter cranberrysap en 1 liter ginger-ale. Serveer met ijsblokjes en werk af met vioolblaadjes.