Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Cocktail van de week: fruits & flowers

doorValérie Wautersop 21/07/2016

Eindelijk zomer! En daar hoort, of je nu kiest voor een terrasje of voor je eigen tuin, een heerlijk drankje bij. Elke week schotelen wij jullie twee heerlijke recepten voor: eentje met en eentje zonder alcohol. De bar is officieel geopend!

Pornstar Martini

Wist je dat alle cocktails met ‘martini’ in de naam geen martini maar vaak gewoon vermout bevatten? Er zit dus geen rode, witte of rosé martini in.

Doe 3 cl wodka, 2 cl Licor 43, 2 cl passievruchtensap, 1 cl limoensap, 1 cl eiwit en 2 cl vers passievruchtensap (inclusief de pitjes dus) in een shaker. Giet in een glas en versier met een doorgesneden passievrucht.

Tip: hol een appel uit en snij er in een leuke vorm een dekseltje uit, vul met de vruchten die je in je cocktails gebruikte of met wat je in huis hebt.

Rosemary virgin

Pers 1,5 cm gember doorheen een knoflookpers. Shake samen met de blaadjes van 1 takje rozemarijn, 5 cl ananassap, 2 cl limoensap en 2 el gemberstroop in een cocktailshaker en voeg eventueel ook nog 1 cl eiwit toe.

Tip: door stevig te shaken stijgt het eiwit en komt het bovenop je cocktail te liggen.Versier met in luciferstaafjes gesneden gember en een rozemarijntakje om te roeren.