Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Daarom ben jij altijd afgeleid op het werk

doorNele Annemansop 27/01/2020

Als je terwijl dat je je talloze e-mails checkt, nog wat taken afwerkt, van de ene naar de andere site switcht en tussendoor nog dat leuke filmpje bekijkt dat je collega doorstuurde, is het geen wonder dat je moeilijkheden hebt om gefocust te blijven op je werk. Maar van de reden waarom je zo vaak afgeleid bent, zal je versteld staan.

Dat je zo vaak afgeleid bent op het werk, betekent eigenlijk dat je heel intelligent bent. Dat blijkt uit een studie bij meer dan 10.000 werknemers in 17 landen. En hoe intelligenter, hoe makkelijker je afgeleid bent.

Waarom? Intelligente mensen hebben het moeilijker om te bepalen welke taken prioritair zijn. Maar als je probeert om meteen met elk idee of probleem om te gaan, kan je snel heel zenuwachtig worden waardoor je dus makkelijker afgeleid raakt. Voeg daarbij de constante meldingen op je smartphone en je krijgt helemaal niets gedaan.

Als je dus de volgende keer voelt dat je je niet kan concentreren, neem dan een pauze. Je bent gewoon te slim voor je eigen bestwil.