Dankzij deze tips ruikt je huis altijd fris

doorLaurane Berkeinop 21/05/2020

Er bestaan verschillende manieren om je huis lekker te laten ruiken. Zo kan je een frisse geur verspreiden tijdens het stofzuigen, of je interieur inrichten met heerlijke geurkaarsen. Wij delen alle mogelijke manieren graag met jou.

Stofzuigen met een aantrekkelijk geurtje

1. Badzout: je hebt het in alle geuren en kleuren. Het leuke aan badzout is dat het niet alleen jou lekker laat ruiken, maar ook je huis. Wanneer je voor het stofzuigen eerst wat badzout opzuigt met je stofzuiger, verspreid je die frisse geur daarna over je hele huis.

2. Spuit wat van je favoriete parfum op een wattenschijfje en stop het wattenschijfje daarna in je stofzuigerzak. Je zult merken dat de geur van je parfum na het stofzuigen verspreid is over je hele huis. In plaats van parfum kun je ook geurolie op een wattenschijfje aanbrengen.

3. Zuig wat waspoeder op met je stofzuiger en geef vervolgens je vloer een goede stofzuigbeurt. De heerlijke geur van waspoeder vult nu ongetwijfeld je huis.

4. Hetzelfde geldt met kruidentheeblaadjes. Wanneer je er enkele opzuigt voor je begint te stofzuigen, zal de kruidige geur de hele dag in je huis rondzweven.

Een verfrissend en lekker geurend interieur

1. Geurkaarsen zullen voor niemand onbekend zijn. Ze maken je huis gezellig, en sommige geuren zorgen voor een zomerse sfeer in huis.

2. Ook geurstokjes zijn een alombekende manier om je huis heerlijk te laten ruiken. De geur blijft gemakkelijk een week in huis hangen, en je kunt deze geurstokjes eenvoudig vervangen.

3. Wil je je huis vlug even opfrissen? Een kamerspray of interieurparfum zorgt ervoor dat je hele huis in no time weer fris ruikt. Extra tip: spuit met de spray op spaarlampen in je huis. Wanneer je de spaarlampen aansteekt, zal de geur zich onmiddellijk verspreiden.

4. Vul een stoffen zakje met een mix van verse kruiden en bloemen. Plaats die zakjes op verschillende plaatsen in je huis, en verspreid zo de frisse geuren.