Dankzij dit trucje sta je elke dag op met een goed humeur

doorNele Annemansop 24/03/2020

Net zoals je mensen hebt die steevast mayonaise of ketchup bij hun frietjes eten, heb je ook ochtend- en avondmensen. Heeft de ochtendstond bij jou ook niet zoveel goud in de mond? Met dit trucje sta je voortaan wel met de glimlach op.

Geloof het of niet: het is écht mogelijk om minder groggy en prikkelbaar wakker te worden. En er is nog meer goed nieuws want je hoeft er maar een ding voor te doen: wat bloemen op je nachtkastje zetten. Ja, je leest het goed: een eenvoudig boeketje bloemen kan je helpen om je dag goed te beginnen.

In samenwerking met The Society of American Florists, deed professor in de klinische psychologie Nancy Etcoff zes maand lang onderzoek naar hoe bloemen in huis je humeur kunnen beïnvloeden. Daaruit bleek dat je binnen een week al meer medeleven voelt met anderen. Daarnaast toonde de studie ook aan dat bloemen in huis je gemoedstoestand een flinke boost kunnen geven voor de rest van je dag. ‘Hoe komt dat?’, horen we je denken. Bloemen kunnen angst- en stressgevoelens minimaliseren, twee belangrijke slaapverstoorders. En er is nog meer goed nieuws: het effect zou al na een paar dagen merkbaar zijn. Subtiele hint voor je partner?

Helpen bloemen niet? Probeer dan een van deze vijf ochtendgewoonten om wél met een goed humeur op te staan.