Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

De 4 beste alledaagse bespaartips

doorValérie Wautersop Invalid date

Heb jij ook nog altijd veel maand over aan het einde van je loon? En denk je dat de loterij winnen er niet meteen in zit? Dan loont het zeker de moeite om onze alledaagse bespaartips even door te lezen!

Maak zelf je koffie
Ja, het is best verleidelijk om een heerlijk geurende koffiebar binnen te stappen op weg naar je werk, en daar een latte of cappuchino te bestellen. Toch doe je dat beter niet, als je wat op je centen wil letten. Die paar euro's lijken niet veel voor een koffie, maar wanneer je enkele keren per week binnenspringt voor je cafeïnefix, begint het bedrag al snel hoog op te lopen.

Verander sparen in een wedstrijd met jezelf
Maak een Google Doc of Excel document aan, en schrijf daar elke uitgave die je doet een week lang op. Vergeet niet ook kleine uitgaven -zoals die 20 cent die je betaalde voor een toiletbezoek- in te geven. Bekijk het bedrag aan het einde van de week, en probeer de week erna minder uit te geven.

Koop mannenproducten
Wist je dat veel producenten meer vragen voor een product wanneer het in vrouwenversie beschikbaar is? Koop basics zoals zeep, wegwerpbare scheermesjes of conditioner in de mannenversie, en bespaar jezelf enkele euro's!

Koop in bulk
Dingen in bulk aankopen bespaart je niet alleen ettelijke tripjes naar de supermarkt (en dus ook heel wat benzine), het is doorgaans ook veel goedkoper. Koop dus zaken zonder directe vervaldatum -zoals toiletpapier, tandenborstels of maandverband - altijd in grotere hoeveelheden.