Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze makkelijke schoonmaaktips geven je meteen een goed gevoel

doorValérie Wautersop 01/08/2016

Vaak heb je het zo druk dat er amper tijd lijkt over te schieten om zelfs nog maar te slapen. Het huis schoonmaken belandt op zo'n momenten vaak op het achterplan, waardoor je het gevoel krijgt dat je op niets nog vat hebt. Deze drie supersimpele schoonmaaktips geven je meteen een goed (en productief!) gevoel.

10 minuten of minder, dat is hoe lang je nodig hebt om deze dingen te doen. Een kleine inspanning, met een groots resultaat: je voelt je in geen tijd weer een geslaagde huisvrouw.

1. Maak de microgolfoven schoon
Het komt maar al te vaak voor dat we de microgolfoven weer vergeten schoon te maken nadat we er rode pastasaus in hebben opgeward. Zeker wanneer het op kleine spatjes gaat zien we de microgolf over het hoofd eens de deur weer gesloten is. Gevolg: elke keer wanneer je iets opwarmt, voel je je weer falen. Vandaag breng je daar verandering in: vul een kommetje met 1 kopje water en 1 kopje azijn en plaats het in de microgolf. Zet je microgolf voor 5 à 10 minuten op. De warme stoom van azijn en water zal ervoor zorgen dat al het vuil van de wanden loskomt. Je hoeft enkel nog met een licht vochtige doek na te vegen, en klaar is kees.

2. Hou grote kuis in de tupperwareschuif
Een tupperwareschuif vol met potjes zonder deksel of met een vervormd exemplaar: we kennen het probleem allemaal. Hou grote kuis in je tupperwareschuif, en gooi alle potjes zonder deksel onverbiddelijk weg. Het zal je heel wat onnodige zoektijd besparen én je tupperwarelade oogt meteen een pak opgeruimder.

3. Stof de jaloezieën af
De jaloezieën zijn één van die dingen in huis die bergen stof vergaren, maar zelden afgestoft worden. Net omdat het zo'n vervelend klusje is schuiven we het allemaal het liefst op de lange baan. Toch is het behoorlijk makkelijk om je jaloezieën in recordtijd van stof te ontdoen. Al wat je nodig hebt is een keukenhanddoek en een barbecuetang. Leg de handdoek over benen van de tang, en stof zo elk stukje van de jaloeziën in een minimum van tijd af.