Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit is zonder twijfel de lekkerste remedie tegen stress

doorNele Annemansop 03/09/2018

Vanaf vandaag is het helaas exit vakantie, hello stress. Gelukkig vonden wij een eenvoudige, maar ook smakelijke manier om je stress de baas te kunnen.

Je bent nog uitgeput van die hectische ochtend, maar je hebt ook nog een belangrijke deadline en absoluut geen tijd voor die broodnodige pauze. Geen paniek, want er is een veel makkelijkere én lekkere manier om je zenuwen onder controle te houden als je je gestrest voelt.

Uit een Australische studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BMJ Journals, blijkt namelijk dat het eten van vijf tot zeven porties fruit en groenten per dag je stressniveau 14 procent doet dalen. Bij vrouwen van middelbare leeftijd zou dat zelfs met 23 procent zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 60.404 volwassenen van 45 jaar en ouder. Maar ook voor jongere mensen kunnen die extra porties fruit en groenten wonderen doen.

Dus de volgende keer dat je je opwindt en je met je stress geen blijf weet, trakteer jezelf dan op een lekkere groentesmoothie of verfrissend stuk fruit, adem diep in en uit en slaak een diepe zucht van verlichting.

Last van stresseetbuien? Hier kom je te weten hoe je er komaf mee maakt!