Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit trucje geeft je productiviteit een boost

doorValérie Wautersop 09/09/2016

In een ideale wereld zouden we superproductief zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Jammergenoeg is daar vaak weinig van aan, en mogen we al van geluk spreken als we een uur doorkomen zonder afgeleid te worden door een kattenfilmpje of een Facebookbericht. Daarom zijn we momenteel in de ban van het zogenaamde 'golden hour', 60 minuten van ongekende productiviteit.

Zo vind je jouw 'golden hour'.
Sta gedurende een hele week minstens een uur vroeger op dan je normaal zou doen, en begin met het afkruisen van dingen op je to-do lijst. Noteer gedurende de rest van de week de momenten waarop je je het meest alert en uitgerust voelt, en vergelijk ze met de momenten waarop je je moe of afgeleid voelt.

Na zeven dagen zou je stilaan een patroon moeten ontdekken. Het uurtje waarop je je over het algemeen het best voelt, en je genoteerd hebt dat je je het best kan concentreren, is het mythische 'gouden uur'. Probeer van dan af aan alle afleiding gedurende dat uurtje aan de kant te schuiven. Check - indien mogelijk - je mail of telefoon niet en focus je alleen maar op de dingen die écht gedaan moeten worden. Je zal merken dat je productiviteit een echte boost krijgt.