Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit zijn volgens de wetenschap de twee gelukkigste jaren van je leven

doorNele Annemansop 10/05/2017

Als wij denken aan ons meest gelukkige jaren, denken we vooral aan dat rimpelloze gelaat, strakke lijf en zorgeloze leventje van toen we nog een prille twintiger waren. Maar op welke leeftijd ben je nu echt het gelukkigst? De London’s School of Economics and Political Sciences zocht en vond het antwoord.

Uit een studie van de London’s School of Economics and Political Sciences bij 23.000 vrijwilligers blijkt dat er twee leeftijden zijn waarop het meeste geluk komt piepen: 23 en 69. En toegegeven, als we terugkijken naar onszelf als 23-jarige, was dat zeker geen ongelukkige periode. Een carrière die begint, een lichaam dat nog niet tegenwerkt, interessante hobby’s waar we ons kunnen mee bezighouden, weekends die gevuld zijn met leuke afspraakjes en feestjes en nog maar weinig zorgen over huishoudelijke taken. Op de leeftijd van 69 zouden we dan weer gelukkiger zijn omdat we al enkele jaren afscheid namen van het werkleven, of met andere woorden omdat we dan op elk moment naar een of ander exotisch land kunnen reizen.

Betekent dit nieuws dat je alle jaren tussen je 23ste en 69ste ongelukkig doorbrengt? Helemaal niet. Laat de studie ons zien dat we nog veel hebben om naar uit te kijken? Absoluut!