DIY's voor dummies: een welkomstbord voor op je trouwfeest

doorSophie Vereyckenop 27/06/2018

Binnenkort ga ik trouwen, en dat doe ik liefst op z'n Pinterest: roségouden ballonnen, een donutwall en een hoeveelheid eucalyptus waar de koala's in Planckendael een paar jaar zoet mee zijn. Dat levert mij twee opties op: ófwel kost het me een smak geld, ofwel een pak DIY-werk. Het probleem: het eerste heb ik niet, en het tweede kan ik niet. Maar wie niet handig is, kan ook slim zijn. En voor mijn collega-klunzen deel ik mijn slimme trucjes natuurlijk maar al te graag. Geen dank!

Vandaag: het welkomstbord.

 1. Tik ergens een houten pallet op de kop, demonteer het, zaag de balken op de gewenste maat en timmer ze vervolgens weer in elkaar tot één bord.
  Mijn versie: ga naar de dichtstbijzijnde doe-het-zelfwinkel en schaf een houten MDF-plaat aan. Kost je een euro of zes, maar je hebt na afloop wel nog tien ongeschonden vingers.
 2. Maak het hout schildersklaar met houtimpregneermiddel.
  Mijn versie: plof in de zetel en zet alvast Netflix aan voor een uurtje welverdiende rust. MDF kan je immers meteen overschilderen.
 3. Haal verf in huis en je beste handletteringkunsten boven en vereeuwig jullie namen sierlijk op het bord.
  Mijn versie: zoek een mooi lettertype en druk de letters van jullie namen op de gewenste grootte af. Snij ze uit en plak ze op het bord. Vervolgens kan je de omtrek met een potloodje aftekenen. Omdat verf en ik niet de beste vriendjes zijn - de laatste keer dat ik iets wou overschilderen kreeg vooral de gloednieuwe houten vloer een mooi kleurlaagje - gebruikte ik een alcoholstift om de letters in te kleuren. Een laagje vernis eroverheen en het bord is bestand tegen weer en wind.
 4. Breng een bezoekje aan de lokale bloemist voor een creatie op maat, of pluk de dag voor de trouw zelf wilde bloemen die je vervolgens feestelijk over het bord drapeert.
  Mijn versie: bestel enkele nepbloemen op het internet. Die kan je nadien nog hergebruiken in een vaas of - als je net als ik weer iets te veel tijd op Zalando hebt doorgebracht - doorverkopen.