Doe-tip: Flowertime in Brussel

doorValérie Wautersop 11/08/2017

Meer dan 100.000 bloemen, 19 Belgische topfloristen, 13 historische zalen, drie bloemen- en groententapijtjes op de Grote Markt en hier en daar een sappig stukje fruit. Dat zijn de hoofdingrediënten voor de derde editie van Flowertime.

De tweejaarlijkse Brusselse hoogmis van de bloemsierkunst neemt dit jaar van 11 tot 15 augustus zijn intrek op de Grote Markt en in het Stadhuis van Brussel. Andere grote nieuwigheid zijn de Flowernights. Tijdens deze nocturnes kunnen de bezoekers genieten van culinaire hoogstandjes van een Belgische Mastercook volledig in de sfeer van het evenement.

De zalen van het Brusselse Stadhuis worden van 11 tot 15 augustus 2017 uitzonderlijk opengesteld voor het grote publiek en zullen niet alleen geuren naar bloemen, maar ook naar sappig fruit en zelfs groenten. Want ‘bloemen en vruchten’ wordt het thema van deze editie van Flowertime, een kleurrijke cocktail die voor een instant zomergevoel zorgt. 

De Flowertime-ervaring begint zoals altijd al op de Grote Markt. Dé blikvanger dit jaar worden de drie kleine bloemen- en groententapijten die de organisatoren samen met 60 kinderen van alle leeftijden zullen aanleggen tijdens de opening van het evenement op vrijdag 11 augustus 2017. De tapijten zullen tot en met dinsdag 15 augustus 2017 te bewonderen zijn. Wie dat graag doet met een fruitig hapje of drankje in de hand, zal terechtkunnen op een van de Flowertime-marktkraampjes errond. 

Tickets 

Gewoon expobezoek: 

  • Tarief: 7 euro (vrije toegang tot de Grote Markt). 
  • Voorverkoop online via www.flowertime.be en op de dag zelf aan de kassa.
  • Gratis toegang: voor kinderen jonger dan 10 jaar.
  • Groepen vanaf 15 personen: mail karel.goethals@flowercarpet.be. 

Flowernights (nocturne met een floraal degustatiemenu):

  • Tarief: 35 euro.
  • Verkoop: enkel online via www.flowertime.be.