Dossier thuis werken én leven: zo hou je de balans in evenwicht

doorValérie Wautersop 05/05/2020

Wie van thuis werkt, heeft tijd om uit te slapen en rustig koffietjes te drinken. Tenminste, dat is wat we vroeger misschien dachten. Ondertussen is het -vaak pijnlijk- duidelijk dat door al dat thuiswerken de work-life balance al eens scheef durft te gaan zitten. Tijd om daar weer verandering in te brengen. Wij bundelden onze beste tips om goed te werken én te leven.

Goed werken

Stel grenzen en focus op het positieve: Marie Kondo geeft tips voor een productieve thuiswerksfeer

Heel wat mensen zijn tegenwoordig aan het telewerken. Maar na een tijd is het niet altijd even gemakkelijk om productief te blijven. Organisatie-expert en opruimgoeroe Marie Kondo deelt in haar nieuw boek ‘Joy at Work: Organizing Your Professional Life’ enkele handige tips die ook thuiswerken gemakkelijker maken.  Wij delen ze hier.

Online videomeeting? 6 tips om presentabel voor de dag te komen

Nu persoonlijk contact een no-go is, zoeken collega’s en bedrijven andere manieren om met elkaar te communiceren. Videogesprekken en hangouts met collega’s zijn de manier om toch nog contact te houden en efficiënt te vergaderen. Maar hoe voorkom je dat je via Facetime, Skype of een ander programma vergadert zonder er uit te zien alsof je vijf dagen niet geslapen hebt? Onze beste tips & tricks vind je hier.

Beter leven

Tuinexperte geeft advies: “Dit is hét moment om de handen uit de mouwen te steken”

Het zonnetje schijnt, de temperaturen zijn lekker zacht en in de tuin zie je de lente ontspruiten. Heerlijk, ware het niet dat er toch een scherp kantje aan zit dat ‘lockdown’ heet. Gelukkig kunnen we van de nood een deugd maken en in onze tuin aan de slag gaan. Wij vroegen groenjournaliste en auteur Laurence Machiels om tuintips.

Ideaal voor trage lockdownavonden: sterrenkijken voor beginners

We hebben de laatste weken 's avonds niet veel meer te doen dan gezellig op ons terras zitten en naar de sterren te kijken. En dat blijkt best een aangename bezigheid. Zin om iets bij te leren? Wij geven je vandaag een kleine stoomcursus sterrenkijken.

Deze 6 originele attenties verstuur je makkelijk per post

Nu we met z’n allen in quarantaine zitten, is ons sociale leven naar een minimum herleid. Virtuele kusjes en knuffels worden dan wel massaal uitgewisseld, toch mag het soms ietsje meer zijn. Om een belangrijke gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, om een gezellig moment nog leuker te maken of om een dierbare een hart onder de riem te steken: tijdens deze tijden zijn er oneindig veel redenen om iemand met iets leuks te verrassen. Daarom gingen we op zoek naar enkele originele attenties die je makkelijk per post verzendt! Ontdek ze hier.