Drie verrassende toepassingen van tandpasta

doorKristina Rybouchkinaop 11/03/2017, laatst bijgewerkt op 07/03/2017

Je weet waarschijnlijk al dat een toefje tandpasta kan helpen tegen puistjes en jeukende muggenbeten. Maar ken je deze drie verrassende en superhandige toepassingen al?

1. Geurtjes bestrijden
Ruiken je handen naar knoflook of ajuin omdat je je hebt uitgesloofd in de keuken, maar wil je graag verlost raken van dat vervelende aroma voor je gasten arriveren? Smeer een beetje tandpasta op je vingers en schrob ze schoon met een borsteltje. Zo ruiken ze op slag lekker fris. Ook als je moet babysitten en niet goed tegen vuile luiers kan, helpt het om een beetje tandpasta onder je neus aan te brengen zodat het werkje aangenamer verloopt.

2. Stift verwijderen
Heb je een vlek gemaakt op je kledij toen je die permanent marker uit je handen liet vallen? Of hebben de kinderen met stift op de keukenkastjes getekend? Geen nood, de meeste soorten inkt kan je gemakkelijk verwijderen door tandpasta op het 'kunstwerk' te doen er met een doekje over te wrijven. Daarna ga je er nog even overheen met een sopje en je ziet er niets meer van.

3. Je bril dampvrij houden
Trek je in de paasvakantie naar de sneeuw, of ga je regelmatig baantjes zwemmen om in form te blijven? Wrijf je ski- of zwembril dan aan de binnen- en buitenkant in met een laagje tandpasta. Dat helpt te voorkomen dat je bril bedampt. Vergeet wel niet om het witte goedje er weer netjes af te halen voor je de bril op je neus zet.