Een geniale poetstip voor de vaatwasmachine

doorMelanie Goethalsop 11/10/2017

Ruikt het niet altijd even fris als je de deur van de vaatwas opentrekt? Probeer je machine dan eens schoon te maken met een eenvoudige citroen!

We vertelden jullie eerder al hoe je de microgolfoven in een handomdraai proper krijgt met een citroen, nu leren we je hoe je hetzelfde kan doen met je vaatwasmachine. Anne Drake, auteur van het boek ‘Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken’ (link) deelt haar ultieme tip: ‘Laat de vaatwasser draaien met een paar schijfjes citroen in het bestekbakje of de besteklade. Een uitstekende manier om je apparaat te reinigen!’

Wij probeerden het alvast uit en kunnen bevestigen: onze machine ruikt frisser dan ooit en blinkt tegen de sterren op. Bovendien hoef je geen verse citroen te gebruiken, ook de restjes (lees: schillen) van een geperst exemplaar leveren prima werk!

'Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken' van Anne Drake (€ 22,50) Manteau, ISBN 9789022334454.

Wil je echt alles uit dat citroentje halen?
Heb je tijdens een volgende kooksessie een halve citroen nodig? Gebruik de andere helft dan om je houten snijplank schoon te maken. Dat gaat zo: strooi wat grof zout over de houten plank en wrijf er met een halve citroen over (knijp af en toe zacht, zodat er wat sap vrijkomt). Laat alles een vijftal minuten inwerken en schraap de resten weg. Spoel vervolgens goed na en laat de plank drogen. De citroenresten laat je daarna meedraaien met de vaat.