Waarom elk weekend drie dagen zou moeten duren

doorMelanie Goethalsop 22/08/2016

'Een kortere werkweek zou de norm moeten zijn, niet de uitzondering.' Dat bewijzen verschillende onderzoeken in de geneeskunde, slaap, cognitieve wetenschap en psychologie.

Een betere gezondheid
Uitgebreide medische studies tonen aan dat lange kantooruren slecht zijn voor je hart. Vorig jaar publiceerde The Lancet de resultaten van verschillende studies die de link tussen hartziekten en overuren bij meer dan 600.000 Amerikaanse, Europese en Australische mannen en vrouwen onderzochten. Daaruit blijkt dat wie wekelijks 55 uren (of meer) werkt maar liefst 33 procent meer kans loopt op een beroerte dan wie minder dan 40 uren per week werkt. Ook het risico op het ontwikkelen van een hartziekte ligt bij die eerste groep 13 procent hoger.

Een betere nachtrust
Het zal niemand verbazen dat werknemers die minder dan 40 uren per week presteren meer nachtrust krijgen en makkelijker in slaap vallen dan hun collega's die wekelijks meer dan 55 uren werken. Bovendien toont onderzoek aan dat zij die minder werken ook beter uitgerust wakker worden. Hoe dat komt? Te veel werken laat weinig ruimte om te ontspannen en laat dat nu net een belangrijke voorwaarde zijn om slapeloosheid te kunnen voorkomen.

Een beter humeur
Overuren leiden tot oververmoeidheid en slaperige mensen zijn net iets vaker lichtgeraakt en humeurig. Wie weinig energie heeft, zal emoties van de ander niet alleen minder goed kunnen inschatten, maar raakt ook sneller verwikkeld in woordenwisselingen en ruzies.

Een betere prestatie
De paradoxale magie van een kortere werkweek: je wordt beter in je job! Toen in de 19de eeuw georganiseerd werk beperkt werd tot werkdagen van 10 (en later 8) uren, leed de productiviteit daar - tot grote verbazing van alle leidinggevenden - niet onder. Integendeel, dure fouten en ongelukken kwamen minder vaak voor.
Voor één van hun experimenten verplichtten onderzoekers een deel van de werknemers van een adviesbureau om een dagje vrij te nemen in het midden van de werkweek. Zelfs snel even je mails lezen was verboden. Na vijf maanden prezen klanten de prestaties van die werknemers: ze leverden beter werk dan de teams die 50 uren en meer klopten.