Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Een nieuw paar voor geen geld: schoenen poetsen doe je zo!

doorNathalie Topsop 23/03/2017

Plan je een lenteschoonmaak? Vergeet dan zeker je teerbeminde schoenencollectie niet! Laarzen, pumps of sandalen: met deze tips schittert elk paar als nooit tevoren.

Lakleer + vasiline = weg strepen!

Mango, €49,99

Met lakleer trek je onmiddellijk de aandacht naar je voeten toe. Helaas zijn ontsierende strepen onvermijdelijk. Gelukkig kom je met wat vaseline en een propere katoenen doek een heel eind. Dep een beetje van het goedje op de doek en wrijf er zachtjes mee over de schoenen. In een mum van tijd zijn ze weer even shiny als voorheen.

Een vleugje conditioner voor gehydrateerd haar…en leder

Zara, € 79,95

Niet alleen je huid lijdt onder regen en wind. Kunnen je leren laarzen ook wat extra hydratatie gebruiken? Ze insmeren met wat schoensmeer is een optie; de conditioner erbij halen eveneens. De verzorgende bestanddelen in dit middeltje zullen niet alleen je lokken, maar ook je schoenen wat extra verzorging geven.

Vlekken op suède? Gom ze weg!

Court Star SD lage sneakers in coral, € 69,95, Puma.

Het beste middeltje om suède te reinigen zit gewoon in je pennenzak (of die van je oogappel). Vlek gemaakt? Even voorzichtig gommen en klaar! De wrijving zal er immers voor zorgen dat het vuil loskomt.

Festivalproof rubberlaarzen dankzij een vleugje olijfolie

Regenlaarzen ‘Malouine’ in agave, € 64,95, Aigle.

Vroeger zag je ze enkel in de stal of op het veld, nu zijn ze een vaste waarde in de kast van de fashionista en festivalganger: rubberlaarzen. Ze houden je voeten droog in elke regenbui of modderbad, maar kunnen op tijd en stond wel eens een opkikkertje gebruiken. Is het rubber dof geworden? Wrijf je laarzen dan in met een klein beetje olijfolie en je bent weer helemaal klaar om te dansen in de regen.