Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Een prima moment voor serieuze en goede gesprekken": dit is jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 04/06/2023

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

horoscoop

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Trek je eigen plan deze week, Ram.

Relaties De planeten laten je deze week lekker met rust, waardoor je kunt doen waar je zin in hebt. Wil je alleen dingen doen, ga ervoor. Wil je als single iemand verleiden, ga je gang. Er staat je eigenlijk niets in de weg. 

Gezondheid Je wordt enthousiast van het feit dat je vaker kunt doen waar je zin in hebt. Daar krijg je ook extra energie van. Neem alleen niet te veel hooi op je vork in je enthousiasme, want dan ben je snel weer terug bij af. 

Carrière Je zit alles heel helder en duidelijk op je werk. Zijn er aanpassingen nodig, dan kun je die in gang zetten. Wil je iets anders, probeer dan niet impulsief te zijn, denk er eerst goed over na.  

Geld Ook op dit vlak ligt impulsiviteit op de loer. Probeer je budget in de gaten te houden.  

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Verrassende ontwikkelingen. 

Relaties Met drie planeten in je teken, waaronder Uranus, kunnen gesprekken en ontmoetingen verrassend verlopen. Niet alleen op je werk, ook in je privéleven. Houd er rekening mee dat niet iedereen voorspelbaar reageert.  

Gezondheid Je bent een aardeteken die van zekerheid en stabiliteit houdt. Planeet Uranus blijft regelmatig roet in het eten gooien. Deze planeet blijft nog lang van invloed op jou, dus probeer wat flexibeler te zijn met betrekking tot veranderingen. Zie het vaker als iets positiefs.  

Carrière Misverstanden zijn er helaas regelmatig. Blijf zelf duidelijk communiceren en aangeven wat je wel en niet wilt, dan voorkom je problemen. Toch gebeurt er ook iets positiefs deze week, sta hiervoor open. 

Geld Het zit goed op financieel vlak, daar hoef je je nu geen zorgen over te maken. 

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Go with the flow, Tweelingen. 

Relaties Met alleen de zon in je teken, verloopt de week vrij relaxt. Ideaal om alleen met je gedachten te zijn of juist mensen op te trommelen om iets tofs mee te gaan doen. Volg je gevoel hierin deze week. 

Gezondheid Eindelijk kom je wat meer tot rust, nu de meest strakke deadlines weer voorbij zijn. Gun jezelf vaker een vrij moment in de week. Dat kost niet veel tijd en het levert je ontzettend veel op. 

Carrière Denk deze week eens na over de toekomst van je job en carrière. Juist omdat je nu wat meer tijd overhoudt, kun je alles helderder zien. Denk vooral na over de langere termijn.

Geld Heb je iets extra’s te besteden, gun jezelf dan eens iets tofs of lekkers. 

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Zet ergens bewust een streep onder, Kreeft. 

Relaties Het ziet ernaar uit dat je deze week definitief ergens een streep onder moet zetten en dit kan met je relatie of een vriendschap te maken hebben. Je gevoel is je kompas. Voel je dat dit echt nodig is, volg het dan. Lastig maar uiteindelijk het beste voor jouw welzijn.  

Gezondheid De beslissing of keuze die je deze week moet maken, gaat je niet in de koude kleren zitten. Dit veroorzaakt stress en gepieker. Daarom is het goed om zo snel mogelijk de knoop door te hakken, rek het niet. Dan ervaar je het snelst rust.  

Carrière Het kan ook zijn dat je op dit vlak een beslissing moet nemen. Hier geldt hetzelfde, geeft je gevoel aan dat dit het beste is om te doen, doe het dan. Daarna kunnen zich dan ook weer vernieuwingen aandienen. 

Geld Maak deze week geen grote beslissingen over financiën. Dat kun je er nu even niet bijhebben. 

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Nog steeds staat de liefde op één, Leeuw!

Relaties Met alleen planeten Mars en Venus in je teken, ben je nog steeds tot over je oren verliefd of graag bij je lief. Ook je libido draait overuren. Gelukkig ziet het ernaar uit dat je volledig aan je trekken komt.   

Gezondheid Je leeft van de liefde en dat voelt goed! Let alleen op de invloed van planeet Venus in je teken. Deze invloed zorgt ervoor dat je sneller in gewicht aan kunt komen, zeker wanneer je veel snoept en snackt. 

Carrière Je bent er niet altijd met je hoofd bij, waardoor je soms onbedoeld fouten maakt. Blijf met je hoofd erbij op je werk, zeker bij belangrijke projecten. Met collega’s heb je het supergezellig.  

Geld Met planeet Venus in je teken heb je waarschijnlijk genoeg te besteden. Planeet Mars maakt je impulsief, probeer jezelf dus in toom te houden.  

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Een goede week om samen te werken. 

Relaties Heb je plannen, doe ze dan niet alleen. Dit is namelijk een uitstekende week om samen te werken. Valt er thuis of op je werk iets te doen, doe het samen. Dat werkt beter en is een stuk gezelliger.

Gezondheid Stilzitten is niet je ding deze week. Constructief bezig zijn wel. Zorg dus dat je ergens mee aan de slag gaat. Dat zorgt voor een goed gevoel plus je vindt het nu tof om naar een doel toe te werken. 

Carrière Zorg dat iedereen zijn of haar talent inzet deze week, dat maakt een project of taak nog efficiënter en sneller. Ook versterkt dit de band tussen collega’s of medestudenten, een win-win situatie dus!

Geld Voor investeringen of leningen is dit een prima week. Ga ervoor wanneer dat aan de orde is.  

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Denk deze week na over je toekomst, Weegschaal. 

Relaties De planeten vragen je deze week eens na te denken over je relatie of vriendschappen. Zit het nog steeds goed of mag er wel iets veranderen? Stel jezelf dit soort vragen om hier meer duidelijkheid in te krijgen en wellicht iets aan te kaarten.  

Gezondheid Het is niet druk, waardoor je meer aan jezelf toe komt. Ga dan niet piekeren. Denk positief na over de toekomst en wat je wensen en verlangens zijn, dan krijg je daar duidelijke inzichten in en dat voelt fijn. 

Carrière Ook je job of studie mag je eens onder de loep nemen. Vraag jezelf af of je nog steeds op de juiste plek zit en of je talenten en vaardigheden nog wel tot hun recht komen. Anders wordt het misschien tijd voor verandering. 

Geld Maak alvast een financiële planning voor deze zomer, dan weet je wat je te besteden hebt. 

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Je familie speelt deze week een rol, Schorpioen. 

Relaties Je familie speelt deze week een grotere rol dan anders, Schorpioen. Misschien valt er iets te vieren of is er nieuws. Het kan ook het tegenovergestelde zijn en spelen er issues in de familiekring die je aan dient te gaan.  

Gezondheid Speelt er iets lastigs, dan kun je daar stress door ervaren. Je hebt de neiging om alles op te kroppen en dat maakt het erger. Schrijf het van je af of neem iemand in vertrouwen en praat erover. 

Carrière Wat werk betreft, staat je een prima week te wachten. Je kunt veel kennis en ervaring kwijt in wat je doet en dat geeft een prettig en voldaan gevoel. Zeker wanneer je ook nog toffe resultaten boekt. 

Geld Issues die binnen je familie spelen, kunnen ook met geld te maken hebben. Ben in dat geval alert.  

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen Je mag best iets positiever zijn, Boogschutter. 

Relaties Je kunt regelmatig somber en negatief zijn, Boogschutter. Dit heeft effect op je relatie en je vriendschappen. Onderzoek eens waar deze gevoelens vandaan komen en probeer iets aan de oorzaak te doen.  

Gezondheid Normaal gesproken ben jij het meest optimistische teken van de dierenriem, alleen deze week even niet. Dat geeft niets, alleen haalt het je wel uit je energie. Daarom is het goed erachter te komen waarom je je zo voelt. Er met iemand over praten, kan tot nieuwe inzichten leiden. 

Carrière Je gaat af en toe met tegenzin naar je werk of naar school en dat is eveneens anders dan anders. Vraag jezelf af of dit iets tijdelijks is of al langer speelt. Neem in ieder geval geen impulsieve acties. 

Geld Gebruik iets van je geld om iets tofs mee te doen of te kopen. Vrolijk jezelf hier een keer mee op! 

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Trek je af en toe alleen terug, Steenbok. 

Relaties De week kan soms overweldigend zijn en dan is het fijn om je even alleen terug te trekken. Om tot rust te komen en weer bij te tanken. Geef dit wel even aan bij je huisgenoten of lief, zodat ze weten wat je aan het doen bent. 

Gezondheid Zeker wanneer je voelt dat je rust nodig hebt, is tijd alleen doorbrengen essentieel. Voel je daar niet schuldig over. Iedereen heeft op z’n tijd me-time nodig, jij dus ook.  

Carrière Jij hoeft niet altijd alles te doen of te regelen. Delegeer eens iets of laat het aan een ander over, je zult zien dat de wereld er niet door vergaat. 

Geld Geld is deze week geen issue, zeker wanneer je vaak thuis bent. Dan geef je niet veel uit. 

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen Een prima week voor serieuze en goede gesprekken. 

Relaties Met planeet Pluto in je teken en de invloed van de maan aan het begin van de week, is het een uitstekende periode om serieuze gesprekken aan te gaan, zeker wanneer er issues spelen. Je bent nu duidelijk, open en eerlijk. Gezondheid Maak van je hart geen moordkuil, dat is voor jou deze week het belangrijkste advies. Over je problemen praten brengt je innerlijk rust en opluchting. Ga dus zelf het meest lastige gesprek aan. 

Carrière Spelen er issues op je werk of op school, kaart ze dan aan. Zeker nu ben je in staat dit constructief te doen. Anderen staan nu ook meer open voor je plannen of inzichten.  

Geld Geef liever niet te veel geld uit, zeker wanneer je niet weet welke kosten er nog gaan komen. 

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Doe het rustiger aan, Vissen. 

Relaties Geef thuis duidelijk aan wat je van je lief of huisgenoten verwacht. Offer je niet steeds weer op om alle huishoudelijke taken op je te nemen. Dat is namelijk niet eerlijk en onnodig. 

Gezondheid Ben je vaak moe, dan is het zaak iets van je taken of verplichtingen af te stoten. Dan doe je letterlijk te veel. Zorg dus goed voor jezelf deze week en trek je alleen terug wanneer je daar behoefte aan hebt. 

Carrière Laat je niet opjutten door je chef, collega’s of klanten. Doe wat je kunt in je eigen tempo, anders werkt het alleen averechts allemaal. Je doet je best en dat is goed genoeg.  

Geld Geef geen geld uit om je beter te voelen. Besteed dan liever tijd aan je hobby’s.