Een proper huis in minder dan 10 minuten? Zo doe je dat!

doorNele Annemansop 03/09/2020

Met een drukke job, een heel huishouden om te runnen en af en toe nog eens een afspraakje met familie of vrienden, is het begrijpelijk dat je huis er niet altijd piekfijn bijligt zoals op die perfecte Instagramfoto's. Toch hoef je je ook niet helemaal uit de naad te werken om het er iet of wat proper te laten uitzien.

Gebruik wasmanden
Hoe schoon je huis ook mag zijn, als er overal rommel ligt zal het er nooit netjes uitzien. Neem daarom een wasmand, gooi er alles in wat niet op z'n plaats ligt en zet de mand opzij totdat je tijd hebt om alles mooi op te bergen.

Geef je vloer een snelle beurt
Je hoeft heus niet elke keer dat er wat stof ligt je hele huis te stofzuigen. Doe dat op luie zondagen, en hou je vloer in de week onder controle met een vloerwisser. Dankzij zijn draaibare kop raak je makkelijk en snel onder je zetel, keukentafel en andere kleine hoekjes waardoor je huis er instant proper uitziet.

Wees strategisch met vuilniszakken
In plaats van elke keer je oude vuilniszak weg te halen en vervolgens een nieuwe erin te steken, loop je beter een beetje vooruit op de zaken. Open daarom eerst een lege vuilniszak en doe er dan een tweede in. Open die ook en doe er dan een derde in. Ga zo door tot je zeker tien laagjes hebt. Vouw ze daarna om je vuilnisbak en je hebt de volgende keer dat je vuilniszak vol zit meteen een splinternieuwe.

Hou onaangename geurtjes in toom
Gelukkig kan je vieze geurtjes snel aanpakken. Eerst en vooral is het belangrijk om op zoek te gaan naar de boosdoener, bijvoorbeeld rottend fruit. Komt de vieze geur eerder uit je koelkast? Doe dan wat koffiegruis in een kom en leg die op de bovenste plank. Is de stank afkomstig uit je vuilnisemmer? Vul hem dan met wat kattenbakvulling of ontdek hier nog andere handige tips om een stinkende vuilnisemmer te voorkomen.

Gebruik je vaatwasser niet alleen voor je afwas
Geen tijd om vazen, gereedschappen, plastic speelgoed of afzuigroosters schoon te maken? Stop ze gewoon in je vaatwasser. Het hete water en de zeep fungeren als hét perfecte desinfectiemiddel.