Eindejaarswedstrijd: win een luxueus weekendje Antwerpen voor 2

doorValérie Wautersop 05/12/2017

De eindejaarsfeesten komen met rasse schreden dichterbij. Omdat wij er ook graag bij zijn als het op cadeautjes uitdelen aankomt geven wij deze week elke dag een mooi cadeau weg. Vandaag maak je kans op de luxueus weekendje Antwerpen. Wij geven je alvast een idee wat je zoal kan doen tijdens jouw 48 uur in de Koekenstad.

Zaterdag

09.00
Ontbijt smaakt altijd beter als je het niet zelf hoeft te maken. Geniet rustig van een croissant, verse pistolet en een warme chocolademelk met de krant erbij, en je bent klaar om de stad in te trekken.

10.00
Het is nog vroeg, ideaal om in stilte de barokke pracht van de Carolus Borromeuskerk te bewonderen op het gezellige Conscienceplein. Drie keer per jaar wisselt het enorme schilderij boven het hoofdaltaar met een katrollensysteem dat meer dan 400 jaar oud is. Een huzarenstukje en indrukwekkend schouwspel. Als je buitenkomt, kan je langs de leuke winkels in de Wijngaardstraat wandelen, richting Grote Markt.

10.30
Wie meer wil weten over de statige gevels van de Gildenhuizen en Brabo die met veel zwier zijn hand de Schelde in mikt, kan binnenspringen bij Visit Antwerpen. Of vraag het gewoon aan een passant als je een Bolleke gaat drinken in een van de bruine kroegen. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal sta je oog in oog met de meesterwerken van Rubens. Via de Groenplaats en de Boerentoren kom je op de Meir. Grote winkelketens hebben er hun intrek genomen in een reeks prachtige huizen. Een van de uitschieters is het Paleis op de Meir, vroeger het rococo-optrekje van ons koningshuis, en daarvoor nog van Napoleon. Nu kan je er verslavend lekkere pralines kopen. Om de hoek nog meer Rubens op de Wapper, waar het flamboyante Rubenshuis van kelder tot zolder behangen is met zijn werken en je echt ziet en voelt hoe de meester leefde.

13.00
Van zo’n historische kleppers krijgt een mens honger. Rond het Theaterplein en de Graanmarkt vind je genoeg heerlijke adresjes. Of eet lekkers uit het vuistje op de exotische zaterdagmarkt op het Theaterplein.

14.00
In Antwerpen leven oude kunstwerken in harmonie met hippe winkels. De Wilde Zee, de wijk rond de Schuttershofstraat en de Huidevetterstraat, is de plek om authentiek Antwerps vakmanschap te ontdekken. 

17.30
Tijd voor wat actie. Bind de schaatsen aan en draai een paar rondjes rond het standbeeld van Rubens. Dat aperitiefje heb je ondertussen wel verdiend. Gelukkig is er aan de schaatsbaan een gezellige winterbar.

18.30
Sssst, Nello & Patrasche slapen op de Handschoenmarkt. Laat je door de geur van spekpatatjes, churros en ander lekkers naar de Grote Markt leiden en smul bij een van de kampvuurtjes op de kerstmarkt. Wie toch liever binnen zit: restaurants genoeg in de buurt! Voor je een muziekcafé of cocktailbar induikt, nog even een frisse neus halen. Waai uit langs de Schelde en krijg een adembenemend zicht op de rivier en op Linkeroever. Of geniet vanuit het reuzenrad van de talrijke lichtjes.


Zondag

09.30
Even werken aan je fysiek: koop een dagpas voor Velo en neem de fiets naar het Zuid tot aan de Bolivarplaats, waar je in de verte de vleugels van het Justitiepaleis ziet blinken in de winterse zon. Je vindt er ook het M HKA, het museum voor hedendaagse kunst dat zich achter grote witte muren schuilhoudt. Beëindig je bezoek met een pitstop in het M HKAFE op de vierde verdieping voor een gezonde lunch. Met een beetje geluk kan je van de winterse zon genieten op het grote dakterras. 

13.30
De fine fleur van de Antwerpse kunstenaars heeft zich de voorbije jaren verzameld rond het Antwerpse Zuid. Naast het M HKA vind je hier ook het FoMu, kort voor FotoMuseum, en een hoop kunstgalerieën. Het Zuid is met al zijn bars en trendy winkels de plaats om bekende Antwerpenaren te spotten.

14.30
Veel van de antiek- en brocantezaakjes in de Kloosterstraat zijn ook op zondag open. Wandel richting Oude Koornmarkt langs de Vlaeykensgang. Eén stap in dit steegje en je staat plots weer in de Middeleeuwen. 

15.30
Het Eilandje, de meest zinderende wijk van Antwerpen, roept om ontdekt te worden. Er zijn de laatste jaren heel wat leuke restaurants en winkels bijgekomen. Ga langs het Schipperskwartier naar het Felixpakhuis. Via het Binnenstraatje kom je dan uit op het Willemdok, het oudste dok van Antwerpen. Ontdek in het MAS verdieping na verdieping het verhaal van Antwerpen, de haven en de wereld. Hoe hoger de museumzaal, hoe mooier het uitzicht over de stad. Op het einde van je bezoek geniet je met wat geluk van een prachtige zonsondergang op het dakterras. 

17.30
En we gaan nog niet naar huis! Nog energie en tijd over? Neem de tram of de fiets richting Centraal Station. Wandel eens binnen en geef je ogen de kost. De treinen lijken wel speelgoedexemplaren op de achtergrond van dit enorme gebouw, dat reeds verschillende keren werd uitgeroepen tot één van de mooiste stations ter wereld. Of breng een bezoek aan de ZOO. Ja, in de winter kan dat ook ‘s avonds. Want als de echte dieren al in hun nest liggen, lichten honderden stoffen creaties op tijdens China
Light. Een betoverend schouwspel.

Meer info over de winter in Antwerpen vind je op www.winterinantwerpen.be

Klinkt goed? Dan hebben we heerlijk nieuws, want wij mogen een weekendje Antwerpen weggeven. Je verblijft (met z'n tweeën) van vrijdag 15 december op zaterdag 16 december in Boutiquehotel Les Nuits in Antwerpen (formule kamer + ontbijt). Daarnaast krijg je ook toegang tot alle winteractiviteiten in de stad (reuzenrad, tubing, schaatsen) én een Antwerp City Card, waarmee je gratis toegang krijgt tot (of korting krijgt op) alle must-sees in de stad + gratis openbaar vervoer. En alsof dat nog niet genoeg is krijgen jullie ook nog eens een overheerlijk diner aangeboden. Neem hieronder dus snel deel aan onze wedstrijd.