5 gezondheidstoppers voor op het menu

doorValérie Wautersop 06/09/2016

Er zijn een hoop ingrediënten die je in de keuken kan gebruiken en die daarnaast je gezondheid ten goede komen.
Dit zijn onze 5 gezondheidstoppers!

Kokosvet

  • norm weerstandsverhogend.
  • Makkelijk verteerbaar en goed voor de darmflora.
  • Wordt niet omgezet in vetbolletjes die zich in je aders opstapelen.
  • Helpt je bloedsuikerspiegel stabiliseren.
  • Stimuleert de verbranding; goed nieuws bij traag werkende schildklier.
  • Ideaal om te wokken, bakken en frituren = vijf keer minder snel vatbaar voor oxidatie dan olijfolie.
  • Kies altijd voor koud geperst, ongeraffineerd kokosvet.
  • Wordt meteen omgezet in energie.

Ui & look

  • Natuurlijke antibiotica.
  • Krachtige ontgifters.
  • Slijmoplossend.
  • Goed voor hart en bloedvaten. Eet look, indien mogelijk, rauw of voeg het zo laat mogelijk aan het gerecht toe. Er bestaan ook gefermenteerde knoflooktabletten. Die bevatten knoflook in een hoge dosis, ruiken niet sterk en irriteren het maag- en darmstelsel niet.

Umeboshi

  • Gefermenteerde Japanse abrikozen.
  • Natuurlijk antibioticum.
  • Helpt bij moeilijke vertering van plant- aardige vezels.
  • Verlicht hoofdpijn en wagenziekte.
  • Lekker zout-zuur als basis voor dressings.

Gember

  • Bij duizeligheid, misselijkheid en spijsverteringsproblemen.
  • Verlicht pijn bij artritis.
  • Vermindert winderigheid.
  • Geeft warmte waar het nodig is.