Feesten zonder kater: 3x mocktails

doorNathalie Topsop 10/12/2016

0% alcohol, 100 % smaak: ook de BOB van dienst kan naar hartenlust mee genieten van deze drie heerlijk feestelijke én alcoholvrije drankjes. Dat je er geen kater van krijgt, is alleen maar mooi meegenomen.

Bron: Thecasualcraftlete.com

Pompelmoes- en rozemarijnmimosa

Dit heb je nodig:
• 80 cl vers pompelmoessap
• 80 cl bruiswater
• 40 cl kraantjeswater
• 250 gram suiker
• Vier takjes rozemarijn


Voor de afwerking:
• Enkele schijfjes pompelmoes
• Een paar takjes rozemarijn
• Een paar ijsblokjes (eventueel gecrusht)


Zo ga je aan de slag:
1. Verhit het kraantjeswater in een kleine kookpot en voeg de suiker toe. Zet het vuur wat lager en roer tot de suiker opgelost is. Let erop dat het geheel niet begint te koken. Voeg dan vier takjes rozemarijn toe en haal je kookpot van het vuur. Laat de siroop minstens een uurtje afkoelen in de koelkast.
2. Vul elk glas met een paar ijsblokjes.
3. Voeg 4 eetlepels van je zelfgemaakte rozemarijnsiroop toe per glas.
4. Giet er per glas 20 cl pompelmoessap en 20 cl bruiswater bij.
5. Roer alles goed door elkaar.
6. Werk elk glas af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
Heb je wat rozemarijnsiroop over? Je kan hem gekoeld tot tien dagen bewaren.

Bron: Natashaskitchen.com

Cranberry Pineapple Punch

Dit heb je nodig:
• 70 cl ananassap
• 70 cl veenbessensap (ook bekend als cranberrysap)
• 100 cl ginger ale (bijvoorbeeld Canada Dry)
• Een halve limoen, in fijne schijfjes gesneden
• Een handjevol veenbessen (vers of uit de diepvries)


Voor de afwerking:
• Een beetje suiker


Zo ga je aan de slag:

1. Neem een grote karaf. Voeg het ananas- en veenbessensap en de ginger ale toe.
2. Roer goed door elkaar.
3. Voeg de veenbessen en de schijfjes limoen toe.
4. Zet het geheel in de koelkast. Haal de karaf er pas vlak voor het serveren weer uit. Roer nog eens goed om voor je uitschenkt.
5. Je kan de karaf zo op tafel zetten, of je cocktail serveren in glazen met een feestelijk suikerrandje. Daarvoor giet je eerst wat suiker op een plat bord. Maak de rand van je glazen nat met wat water en draai ze vervolgens door de suiker. Schenk dan je mocktail uit.

Bron: Thecookierookie.com

Gingerbread Latte

Dit heb je nodig:
• 200 cl volle melk
• Enkele lepels esdoornsiroop (ook gekend als maple syrup)
• 2 eetlepels bruine suiker
• 3 theelepels geraspte gember
• 1 theelepel vanille-extract
• 2 kaneelstokjes
• 4 kruidnagels
• een halve theelepel nootmuskaat
• 50 cl sterke koffie


Voor de afwerking:
• slagroom
• karamelsaus
• enkele fijngemaken speculaaskoekjes

Zo ga je aan de slag:
1. Neem een kookpot of steelpannetje. Voeg alle ingrediënten toe en roer ze door elkaar.
2. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat een halfuurtje sudderen.
3. Zeef de specerijen eruit.
4. Roer nog eens goed om.
5. Dip je glazen of kopjes voor het serveren in wat karamelsaus en doop ze daarna in de verkruimelde koekjes.
6. Schenk je Gingerbread Latte uit.
7. Werk af met een toefje slagroom, de karamelsaus en de verkruimelde speculaaskoekjes.