Frosé: het hipste drankje deze zomer
Elke zomer maakt er weer een nieuw hip drankje zijn opwachting. Deze zomer is dat frosé: diepgevroren roséwijn, die niet alleen lekker, maar ook nog eens verfrissend is.

Dit heb je nodig:
- 75 gram witte suiker
- 60 ml water
- zest en sap van 1 citroen
- 1 fles droge roséwijn
Zo maak je frosé:
- Breng in een kleine kookpot de suiker, het water, citroensap en de citroenzest aan de kook. Roer tot de suiker volledig is opgelost.
- Laat koken tot de vloeibare ingrediënten een siroop-achtige textuur krijgen en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Giet de rosé in een ovenschaal en plaats voor een 3-tal uur in de vriezer. Door het alcoholgehalte zal de roséwijn niet volledig bevriezen.
- Roer door met een lepel, en voeg siroop toe naar eigen smaak. Verdeel over kleine glaasjes en bewaar in de diepvries tot het moment waarop de frosé geconsumeerd zal worden.
- Werk eventueel af met een schijfje citroenschil.