Frosé: het hipste drankje deze zomer

doorValérie Wautersop 25/07/2016, laatst bijgewerkt op 24/07/2016

Elke zomer maakt er weer een nieuw hip drankje zijn opwachting. Deze zomer is dat frosé: diepgevroren roséwijn, die niet alleen lekker, maar ook nog eens verfrissend is.

Brunchonchestnut.com

Dit heb je nodig:

  • 75 gram witte suiker
  • 60 ml water
  • zest en sap van 1 citroen
  • 1 fles droge roséwijn

Zo maak je frosé:

  1. Breng in een kleine kookpot de suiker, het water, citroensap en de citroenzest aan de kook. Roer tot de suiker volledig is opgelost.
  2. Laat koken tot de vloeibare ingrediënten een siroop-achtige textuur krijgen en laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Giet de rosé in een ovenschaal en plaats voor een 3-tal uur in de vriezer. Door het alcoholgehalte zal de roséwijn niet volledig bevriezen.
  4. Roer door met een lepel, en voeg siroop toe naar eigen smaak. Verdeel over kleine glaasjes en bewaar in de diepvries tot het moment waarop de frosé geconsumeerd zal worden.
  5. Werk eventueel af met een schijfje citroenschil.