Geluk zit in de kleine dingen: met deze 10 simpele tips is een dipje zo voorbij

doorNathalie Topsop 21/05/2020

Dat je niet altijd op zonneschijn kan lopen, is een feit. Maar dat geluk in de kleine zaken zit, klopt evenzeer. Even last van donderwolken? Verdrijf ze met deze 10 simpele acties.

1. Simpel, doch efficiënt: zet eens een ander in de spotlight met een compliment. Dat kan zelfs op een lui moment, via moderne communicatiekanalen als Facebook, WhatsApp of Instagram.

2. Voor de vergeetachtigen onder ons: stop snoepjes of een chocolaatje (al valt dat laatste te vermijden bij warme temperaturen) in je tas. Gegarandeerd levert je dat later een klein geluksmomentje op als je weer maar eens op zoek bent naar die verdomde sleutels.

3. Kleur is een gratis en makkelijke manier om je te laten stralen. Haal dus gerust die gele jas of rode lippenstift uit de kast.

4. Wees eens niet fashionably late, maar verschijn wat te vroeg op de plaats van afspraak. Weg met gestresseerd zoeken naar een parkeerplaats of lopen om je tram te halen.

5. Een helpend handje kan nooit kwaad. Zelfs gewoon de deur openhouden voor iemand die zijn of haar handen vol heeft, kan deugd doen voor beide partijen.

6. Voer échte gesprekken (ja, vingers van die smartphone af!).

7. Zeg tegen iemand dat je van hem of haar houdt. Zelfs als het je kat of je hond is. Oogcontact is hierbij een must.

8. Stuur een bericht naar een vriend(in) die je al even niet meer gezien hebt om nog eens af te spreken en voeg de daad zo snel mogelijk bij het woord.
9. Kijk in de spiegel en focus op de dingen die je mooi vindt, in plaats van op de imperfecties.

10. Een lach is gratis. Geef er eentje bij de koffie die je net besteld hebt, of glimlach eens naar een andere chauffeur in de file. Je zal zien: het werkt aanstekelijk.