#GGBOEKENCLUB: Kleine brandjes overal van Celeste Ng

doorBirte Govartsop 23/06/2018

Als je op zoek bent naar een verhaal met vaart in, ben je bij Celeste Ng niet aan het juiste adres. Houd je echter van romans met verschillende lagen en mooi geschetste personages die je bovendien stof tot nadenken geven? Lees dan vooral verder!

Genre: Fictie

Voor wie: Voor vrouwen die eens iets helemaal anders willen lezen dan literaire thrillers of chicklits. Extraleuk voor lezers die opgroeiden in de jaren negentig, aangezien het verhaal zich dan afspeelt en tal van referenties naar die periode bevat.

Synopsis: In Shaker Heights, een rustige, progressieve stad in Cleveland, wordt alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners. Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Tot Mia Warren, kunstenares en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van haar huren, maar ook een belangrijk onderdeel van haar familie worden.
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Elena en Mia lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit haar verleden op te rakelen. Haar obsessie komt haar echter duur te staan.

Onze mening: In 'Kleine brandjes overal' worden we door Celeste Ng uitgedaagd om op verschillende manieren na te denken over het ouderschap. Er is het verhaal van het meisje dat te vondeling wordt gelegd aan een brandweerkazerne en opgevangen wordt door een rijk koppel, tot haar biologische moeder haar terugwil. Er is het verhaal van de jonge vrouw die besluit draagmoeder te worden voor een onvruchtbaar koppel, maar gehecht raakt aan de baby in haar buik. En er is het verhaal van de tiener die onverwacht zwanger raakt. Alsof dat nog niet genoeg is, schetst Ng ook nog eens een bijzonder realistisch beeld van hoe het was om een tiener te zijn in de jaren negentig. Zeer herkenbaar en een echte aanrader!

Score: 9/10

Verkoopinfo: 'Kleine brandjes overal', Celeste Ng (Signatuur, € 19,99, 352 pagina's)

Meer leestips vind je hier.