Herfstcocktail: heerlijke appelsangria
Wie zegt dat je alleen tijdens de zomermaanden cocktails mag drinken? Wij schotelen je vanaf vandaag regelmatig een heerlijk recept voor van cocktails die ook tijdens de herfstmaanden smaken.

Dit heb je nodig:
- 5 kaneelstokjes
- 4 appels, in stukjes gesneden
- 2 appelsienen, in dunne schijfjes
- 2 flessen rode wijn
- 3,5 kopjes appelcider
- 1 kopje brandewijn
- 1/2 kopje sinaasappelsap
- 1/4 kopje kristalsuiker
- het sap van 1 citroen
- 2 kopjes bruiswater of ginger ale
Optioneel:
- Kristalsuiker vermengd met kaneel, om de rand van het glas te versieren
- Lange kaneelstokjes als afwerking
Zo ga je aan de slag
Neem een grote kan en meng daarin de wijn, appelcider, brandewijn, sinaasappelsap, citroensap en suiker. Roer door tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de appel, sinaasappel en kaneelstokjes toe.
Plaats de kom 4 à 6 uur (of meer) in de koelkast. Voeg bruiswater of ginger ale toe vlak voor het opdienen.
Versier eventueel de glazen met kaneelsuiker en een lang kaneelstokje.