Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Herfstcocktail: Whiskey Sour met veenbessen en kaneel

doorValérie Wautersop 04/11/2016

Wie zegt dat je alleen tijdens de zomermaanden cocktails mag drinken? Wij schotelen je regelmatig een heerlijk recept voor van cocktails die ook tijdens de herfstmaanden smaken.

Baker By Nature

Dit heb je nodig:

  • 2 kopjes verse veenbessen
  • 2 kopjes water
  • 2 kopjes suiker
  • 2 kaneelstaafjes
  • 3/4 kopje whiskey
  • 1/2 kopje citroensap
  • 1/4 kopje sinaasappelsap
  • 1/4 kopje limoensap
  • ijsblokjes en een cocktailshaker

Zo maak je het:

  1. Voeg het water, de cranberry's, de suiker en de kaneelstokjes samen in een pot. Verwarm op middelmatige hitte en breng zo aan het koken. Laat zachtjes verderpruttelen tot de veenbessen openbarsten en makkelijk door de siroop geroerd kunnen worden. Zorg ervoor dat de siroop een gladde samenstelling krijgt en roer regelmatig door. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. Neem vervolgens een zeef en giet de siroop daardoor om de velletjes van de veenbessen uit de siroop te filteren. Laat minstens 10 minuten afkoelen voor je de siroop gebruikt.
  2. Wanneer het moment is aangebroken om de cocktails te maken voeg je 3/4 kopje van de veenbessensiroop in een shaker samen met de whiskey, het citroensap, sinaasappelsap, limoensap en een handvol ijs. Shake het geheel stevig door elkaar gedurende 30 seconden. Verdeel over 4 glazen. Smakelijk!