Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Het decembernummer van Goed Gevoel ligt nu in de winkel. Haal het nu in huis en krijg er een bon voor een gratis LolaLiza-wintermuts bij

doorRedactieop 16/11/2022

Rep je naar de winkel, want de nieuwe Goed Gevoel ligt in de rekken. Zoals elke maand serveren we je hapklare inspirerende verhalen, leggen we nieuwe inzichten onder het vergrootglas en trakteren we met een hoop tips en tricks voor een beter lijf en leven. Nu in een extra feestelijk jasje!

Let’s talk about sex: 6 sekslessen van Uwe Porters en Wim Slabbinck

Elke week zorgt vroedvrouw Uwe Porters voor stoom op Instagram. Ze stelt een spannende vraag aan tienduizenden Vlamingen en verzamelt de reacties. Dat levert zes verrassende en erotische inzichten op. 

Leren van de besten: liefde voor film van Lukas Dhondt

Het is vroeg in de ochtend wanneer we Lukas Dhondt ontmoeten in een Brussels hotel. Aanleiding is Close, zijn tweede langspeelfilm, waarover door pers en publiek unaniem lovend zijn. Maar van kapsones is geen sprake: Lukas praat honderduit over het verhaal dat hij als filmmaker wil vertellen, zijn voorbeelden, en de onlosmakelijke band met zijn mama. 

Ho-Ho-Home alone: de kunst van het alleen zijn

Alleenstaanden worden rond de kerstperiode traditioneel meewarig aangekeken. Nochtans kan je perfect alleen zijn zonder je eenzaam te voelen. Maar wat als dat niet lukt? Hoe raak je verlost van eenzaamheid? 

Terug naar de natuur: stap voor stap naar een natuurlijker leven

Dat een leeuw in de savanne leeft en een kangoeroe gras eet is voor ons klare koek. Maar hoe zit dat eigenlijk met ons: wat zit er nog in onze natuur? En hoeveel natuur zit er nog in ons? Vier experten delen hun kennis. 

De gezonde gewoontes van Charlotte Vandermeersch

Je kent haar wellicht als actrice, maar sinds kort is Charlotte Vandermeersch (38) ook regisseur. Samen met haar man Felix van Groeningen regisseerde ze de film De acht bergen, naar het gelijknamige boek van Paolo Cognetti. Maar Charlotte is naast carrièrevrouw ook mama, dochter, geliefde en vriendin. Hoe pakt zij al die rollen aan? 

Hoe (on)breekbaar is de band tussen familie?

Je zou ze soms achter het behang willen kleven, maar evengoed zou je voor ze door het vuur gaan. Wat is dat toch met broers en zussen, ouders en kinderen? Waarom lijken families uitgerekend met kerst vaak op een puzzel die niet in elkaar past? 

Reflecteren kan je leren: waarom het heilzaam is om af en toe naar binnen te kijken

Het einde van het jaar komt in zicht. Het ideale moment om jezelf eens onder de loep te nemen. Want reflecteren brengt je dichter bij jezelf en levert je meer op dan het zoveelste lijstje met goede voornemens. Hoe je eraan begint? Psychologe Fabienne Deknudt helpt je op weg. 

Spreekuur eetstoornissen

Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur over gezondheidsissues waarmee veel mensen kampen. Als lezer(es) heb jij de kans om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt Inneke Meeusen al jullie vragen over eetstoornissen. 

Schoonheidswedstrijd: win voor meer dan 16.000 euro aan prijzen

Speciaal voor jou verzamelde Goed Gevoel een hele reeks prachtige beautycadeaus, waar je gegarandeerd blij van wordt.