Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Het novembernummer van Goed Gevoel ligt vanaf nu in de winkel. Koop het samen met de Resveratrol Liftingbox van Caudalie voor maar € 12,50 extra

doorRedactieop 17/10/2022

Rep je naar de winkel, want de nieuwe Goed Gevoel ligt in de rekken. Zoals elke maand serveren we je hapklare inspirerende verhalen, leggen we nieuwe inzichten onder het vergrootglas en trakteren we met een hoop tips en tricks voor een beter lijf en leven. Haal ‘m nu in de winkel, mét gratis Caudalie Resveratrol Lift-box.

Lang zullen we leven: de resultaten van onze grote leeftijdsenquête

Geen thema dat meer beroert dan ouder worden. Wij vroegen duizend vrouwen tussen 40 en 75 jaar hoe zij ouder worden ervaren op de werkvloer, tussen de lakens en in de spiegel, en trokken met de cijfers naar enkele experts ter zake. 

Voelbaar verdriet: wat verdriet met je lichaam doet en hoe je het weer kan helen

Geen leven is vrij van verdriet. Te vaak proberen we het, tegen beter weten in, ‘een plaats’ te geven. Geen goed plan volgens neurotherapeut Tom De Prest: ‘Zo sla je het verdriet op in je lijf, waar het zich nestelt en zelfs tot in je DNA doordringt.’

Klaar voor elkaar: gids voor een gezonde seksuele nazorg

Een voorspel, een opbouw, een climax-ah-ax. Maar wat dan? Waarom leert niemand ons wat er na het orgasme nog allemaal kan? Met deze gids voor seksuele nazorg van je die intense emoties op, verbind je nog meer met je partner en schenk je je lijf de nodige verzorging. 

Kom sterker uit de war for talent
Niet helemaal gelukkig op je werk? Dan is het nu het moment om daar iets aan te veranderen. Bedrijven hebben het al een hele tijd knap lastig om vacatures in te vullen. Om het juiste talent in huis te halen en te houden gooien ze al hun charmes in de strijd. En daar kan jij je voordeel mee doen. 

Spreekuur rugpijn

Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur over gezondheidsissues waarmee veel mensen kampen. Als lezer(es heb jij de kans om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt prof. Dr. Lieven Danneels al jullie vragen over je rug(problemen).

De gezonde gewoontes van Charlotte Timmers

Actrice Charlotte Timmers (34) schittert sinds kort als Vanessa Goossens in de film Zillion en was ook al te zien als Billie in de Streams-reeks Billie vs Benjamin. Maar wie is Charlotte zelf eigenlijk? De afgebladderde roze glitternagellak waarmee ze op onze afspraak verschijnt vertelt al een deel. Dit interview de rest.

Geven maakt gelukkig

Zomaar iets aardigs doen voor een ander, in het Engels prachtig samengevat als een ‘random act of kindness’ kost je weinig moeite en maakt een groot verschil. Meer nog: je maakt niet alleen iemand anders blij, je wordt er ook zelf gelukkig van. 

Pak een voorsprong op de week met Sandra Bekkari
Het geheime ingrediënt van een gezonde week die op wieltjes loopt? Foodprepping. Daarmee bedoelen we niet dat je op zondag voor een hele week moet koken, wél dat een slimme voorbereiding al een heel verschil kan maken. Aan de slag!

Zen op zondag: maak korte metten met de zondagclubs

Zo opgewonden en vrij je je op vrijdagmiddag kan voelen (Weekend! Uitslapen! Leuke dingen!), zo onbestemd of zelfs zwaar kan je je zondag ervaren. Wees gerust, je bent niet de enige. En het beste nieuws is dat je er met minimale ingrepen iets tegen kan doen.

Stemrecht: veganistisch leven vs vlees eten

My body, my choice. Het klinkt zo klaar als een klontje, maar nog altijd worden vrouwen te vaak en te snel afgerekend op de keuzes die ze maken. Daarom laten wij elke maand twee lezeressen aan het woord die hun leven elk anders inrichten, met begrip en respect voor elkaar. 

Constructief clashen: 4 lessen voor een gezonde ruzie

Beeld zonder klank, heftige scheldpartijen of borden die door de kamer vliegen: welk beeld de tv ons ook voorschotelt van een echtelijk conflict, fraai ziet het er nooit uit. Toch is gekibbel en gekrakeel op tijd en stond nuttig én gezond.