Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Het januarinummer van Goed Gevoel ligt nu in de winkel. Haal het in huis samen met de Camille bad- en douchegel voor slechts € 3,50 extra

doorRedactieop 21/12/2022

Rep je naar de winkel, want de nieuwe Goed Gevoel ligt in de rekken. Zoals elke maand serveren we je hapklare inspirerende verhalen, leggen we nieuwe inzichten onder het vergrootglas en trakteren we met een hoop tips en tricks voor een beter lijf en leven.

Factor 50

Hoe voelt het in tijden van sociale media en #metoo om als vrouw op een halve eeuw terug te blikken? Vier bekende vrouwen die straks vijftig worden vertellen hoe die leeftijd voor hen vooral een gouden randje heeft

Snufjes tegen stress

Wil je af van dat drukke, gejaagde gevoel? Er zijn heel wat anti-stresspools op de markt die je meer innerlijke rust beloven. Van spijkermat tot slaaprobot: onze redactie nam de proef op de som. 

Verfrissende voornemens

Vaker sporten, gezonder eten of stoppen met roken: sommige doelen keren elk jaar terug. Wil je het nieuwe jaar de platgereden paden verlaten? Wij verzamelden 5 verrassend haalbare voornemens voor opvallend meer vrijheid, vreugde en veerkracht. 

Stoppen met drinken: durf jij het aan?

Twijfel jij of Tournée Minérale iets voor jou is? Een tijdelijke alcoholstop levert je heel wat gezondheidsplussen op. Getest én afgepoetst bij Christophe Stove, professor toxicologie.

Geloof, hoop en liefde

Er worden oorlogen om gestreden, maar het biedt net zo vaak een houvast in het leven en de liefde. Wij vroegen drie mensen, elk met hun eigen geloof, hoe zij religie beleven. 

Geniet jezelf gezond

Masturberen is zelfliefde. Zelfzorg. Empowerment. En het is ook nog eens gezond. Nee, echt. Voor je lichaam, je zelfvertrouwen en zelfs voor je relatie. Geloof je het niet? Holistisch seksuoloog Michelle Hufkens zet alle voordelen op een rijtje. 

De gezonde gewoontes van Jan Van Looveren

Is er iets gezonder dan leren loslaten? Acteur en presentator Jan Van Looveren (53) nam de proef op de som en goot zijn (levens)ervaringen in een theatervoorstelling. Een gesprek over het genot van schoon schip maken, op tijd en stond je schup afkuisen en ramen wassen. 

Grillen & chillen: zo gezellig is een winterbarbecue

Warm en gezellig bij elkaar zijn? Dat kan ook buiten. Haal de schepenvelletjes, vuurkorven en vooral die barbecue dus maar tevoorschijn. Tijd voor een wonderlijk winterfeest!

Lang leve Mathilde: een vleugje koninklijke allure over je leven

Vive la reine! Op 20 januari viert Mathilde, koningin der Belgen, haar verjaardag. Ze is charismatisch, maar ook enigmatisch. Wie schuilt er achter haar eeuwige glimlach? En wat kunnen we van haar leren? Veel, zo blijkt.

Spreekuur winterdip

Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur over gezondheidsissues waarmee veel mensen kampen. Als lezer(es) heb jij de kans om vanaf de eerste rij je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt dr. Kirsten Catthoor al jullie vragen over de winterse ‘blues’. 

Trend: de tienminutenwork-out

De feestperiode is druk, drukker, drukst. Van etentjes bij familie naar een drink op kantoor, met tussendoor een hapje hier en een taartje daar. Niet de beste tijd voor gezonde kost en stevige wrok-outs, kortom. Maar wist je dat je met tien minuten sporten ook al heel wat kan bereiken?